Poišči objavo ali temo na blogu

ponedeljek, 8. avgust 2016

Kako do mišic in moči brez dvigovanja uteži

Obstaja cel kup vaj z lastno telesno težo, ki jih lahko izvajate praktično kjerkoli.Kljub temu pa postane naloga dosti bolj zahtevna, ko želite svojemu telesu dodati kar se da največ mišic in povečati moč.Pri temu ni pomembna samo izbira vaj, ampak predvsem intenzivnost s katero neprestano preizkušate moč mišic.

Kljub temu, da trening večinoma vsebuje znane vaje, ki jih pozna praktično vsak, pa se ključ do uspeha oziroma napredka nahaja v uporabi zahtevnejših različic vaj kot so počepi, izpadni koraki, sklece, zgibi (dvigi na drogu), skleki (dips) itd.
In kako izgleda izvedba vaj v praksi?

Vajo lahko izvedete unilateralno, kar v praksi pomeni, da počepe izvajate na eni nogi (pistol squats).Vajo lahko naredite zahtevnejšo tudi tako, da poleg dviguješ še dodatna bremena.Pri tem bi izpostavili vaji kot so zgibi (dvigi na drogu) ter skleki (dips).Vajam lahko dodate tudi eksplozivnost npr. počepi na mesto iz poskoka ali pa sklece s ploskom.V pomoč pa so vam lahko tudi popularni trx trakovi in kot lahko vidite v videu, je z njihovo pomočjo možno izvesti kar nekaj zahtevnih in učinkovitih vaj.

Kako pa vaje umestite v trening?

Začnete lahko s treningom za celotno telo ali pa deljenim treningom na spodnji in zgornji del telesa.Za vsako mišično skupino izberite eno vajo (v pomoč naj vam bo priloženi video) ter jo umestite v trening.Takšna izbira vaj in treninga je primerna predvsem za začetnike ter za tiste, ki želijo začeti trenirati po določenemu premoru.

Kaj pa bolj zahtevna različica treninga?

V praksi zelo dobre rezultate prinaša trening »potisk-dvig« kjer na enem treningu izvajate vaje s potiskom, na naslednjem vaje kjer se dvigujete, v trening program pa lahko dodate tudi posebej trening za noge oz. spodnji del telesa.

Bodite učinkoviti, naredite rezultat

==================================================
Ključne besede: trening, fitnes, vadba, pridobivanje mišične mase, definicija telesa, izguba odvečne telesne maščobe, trening za moč, trening za vzdržljivost, funkcionalni trening, osebni trener, fitnes trener, izboljšanje športnega rezultata, vaje, vaja, trening za trebušne mišice, fitnes motivacija, motivacija za trening, trening za roke, špartanski trening, napake pri treningu, napake med treningom, vaje z utežmi, vaje z lastno telesno težo, calisthenics, kalistenika, street workout, ulični fitnes

Ni komentarjev: