Poišči objavo ali temo na blogu

sobota, 5. marec 2016

Začetniške fitnes napake, ki vam jih ni potrebno narediti!

Name se obrne veliko začetnikov ter posameznikov, ki bi radi naredili preobrazbo telesa, pa tudi veliko takšnih, ki kljub trudu ne uspejo videti napredka.Kakšni so bili moji začetki, katere napake sem delal in kaj je bilo odločilno za preobrazbo telesa.

V nadaljevanju sledi nekaj najpogostejših vprašanj, ki jih dobivam glede treninga, prehranjevanja ter na splošno glede preobrazbe telesa.Zakaj si sploh začel trenirati, kakšen je bil tvoj cilj?

Treninge z utežmi sem začel izvajati, ker sem želel pridobiti moč ter na svojemu telesu končno videti nekaj mišic.V mladosti sem bil namreč bolj suhe postave, zaradi preveč sedenja sem imel bolečine v križu, poleg tega mi ni uspelo narediti niti ene pravilne sklece!

Kje si kot začetnik iskal informacije o treningu, prehranjevanju ter preobrazbi telesa?

Kot večina posameznikov sem se najprej obrnil na splet, veliko pozornosti sem namenjal tudi fitnes revijam, za nasvete pa sem spraševal tudi posameznike v fitnes centru.

Katere so najpogostejše napake, ki si jih delal na začetku?

To, da nisem imel sestavljenega trening načrta ter jedilnika.Treniral in prehranjeval sem se na pamet.

Kakšen nasvet bi dal začetnikom?

Imejte sestavljen trening načrt ter jedilnik, pripravljajte si obroke v naprej, čez dan popite dovolj vode, prav tako pa ne zanemarjajte počitka in spanja.Dejansko želim povedati, da ostanite pri osnovah.Če boste pozornost na treningu namenjali vajam kot so počepi, mrtvi dvig, potisk s prsi ter ostalim kompleksnim gibanjem ter imeli redne ter kvalitetne obroke na približno tri ure, potem napredek ne sme izostati!

In še zadnje sporočilo za fitnes fane?

Trenirajte pametno, prehranjujte se učinkovito.


Na vaš uspeh,

==================================================
Ključne besede: trening, fitnes, vadba, pridobivanje mišične mase, definicija telesa, izguba odvečne telesne maščobe, trening za moč, trening za vzdržljivost, funkcionalni trening, osebni trener, fitnes trener, izboljšanje športnega rezultata, vaje, vaja, trening za trebušne mišice, fitnes motivacija, motivacija za trening, trening za roke, špartanski trening, napake pri treningu, napake med treningom, vaje z utežmi, vaje z lastno telesno težo

Ni komentarjev: