Poišči objavo ali temo na blogu

petek, 11. marec 2016

Kako zgraditi močan in mišičast kvadriceps (quadriceps) !?!

Realnost je takšna, da praktično noben ne sprejme treninga nog z odprtimi rokami, jaz seveda nisem izjema.Ampak kar se mora, to ni težko, zato v zadnjem času še nekaj več pozornosti, časa in truda namenjam treningu nog.Še posebej sem »obseden« s kvadricepsom, zato mu namenjam še dodatno pozornost.


Kaj je torej tisto na kar morate biti pozorni, če želite še dodatno razviti ter »ojačati« kvadriceps???

1. Seveda, kot prvo morate izvajati počepe, to je namreč kralj med vajami.Vendar namesto, da nalagate na drog veliko bremen in potem naredite le nekaj ponovitev, rajši spremenite pristop.Ugotovil sem, da namesto tega, dosti bolje deluje, če izvajate počepe z manjšo težo bremen, vendar naredite večje število ponovitev.Preizkusite serije, kjer naredite po 20 ponovitev.Kmalu boste ugotovili, da je to sila zahtevna naloga, vendar hkrati odličen pristop, če želite okrepiti kvadriceps.

2. Čeprav nisem velik zagovornik uporabe fitnes naprav, pa za treniranje kvadricepsa obstaja naprava, ki vam bo v veliko pomoč.Govorim seveda o napravi za potisk nog (leg press).To je naprava oziroma vaja, ki jo morate obvezno izvajati, kadar trenirate kvadriceps.

3. Veliko pozornosti namenite tudi nožnemu bicepsu (hamstrings ali zadnja loža).Razviti omenjeno mišico je prav tako pomembno in sicer zato, da bodo vaše noge videti uravnoteženo ter, da se boste izognili poškodbam.

Trenirajte učinkovito,

==================================================
Ključne besede: trening, trening nog, trening za noge, vaje za noge, trening za kvadriceps, vaje za kvadriceps, fitnes, vadba, pridobivanje mišične mase, trening za moč, trening za vzdržljivost, funkcionalni trening, osebni trener, fitnes trener, izboljšanje športnega rezultata, vaje, vaja, fitnes motivacija, motivacija za trening, napake pri treningu, napake med treningom, vaje z utežmi, vaje z lastno telesno težo

Ni komentarjev: