Poišči objavo ali temo na blogu

sreda, 3. februar 2016

5 razlogov, zakaj so skleki (dips) odlična vaja!

Ste se kdaj spraševali, zakaj imajo gimnastičarji tako dobro razvit zgornji del telesa?Ena od vaj, ki jo najpogosteje izvajajo, so skleki oziroma kot jim s tujko rečemo dips-i.Vaja je odlična iz več razlogov.Prvi je ta, da se jo da prilagoditi tako za začetnike, kot tudi za izkušene trenirance.Ostalih pet razlogov pa si preberite v nadaljevanju objave...1.Ena od najboljših vaj za prsne mišice.Pectoralis namreč izolirajo bolje kot katerakoli druga kompleksna vaja.

2.Vaja s katero boste pridobili moč v celotnem zgornjem delu telesa.Hkrati obremenite tako roke, rame, prsa kot tudi zgornji del hrbta.

3.Stabilizirali boste mišice v predelu trebuha ter hrbta.To je odlična novica tudi zaradi opravljanja vsakodnevnih opravil.

4.Skleke se enostavno prilagodi v katerikoli trening in intenzivnost, zato je kot smo napisali že na začetku članka, primerna vaja tako za začetnike kot izkušene trenirance.

5.Hkrati je to tudi ena najboljših vaj za povečati moč v tricepsu.Z vajo boste namreč celotno mišico obremenili enakovredno.


Trenirajte učinkovito

==================================================
Ključne besede: skleki, dips, vaja za prsa, vaja za triceps, vaja za moč, vaja z lastno telesno težo, vaja za roke, fitnes trener, osebni trener, spletni fitnes trener 1 na 1, nejc logar fitnes, nino l fitness, tvoj fitnes izziv, tvoj fitnes rezultat

Ni komentarjev: