Poišči objavo ali temo na blogu

nedelja, 29. november 2015

Zakaj morate izvajati sklece?

Fantje, ki trenirajo z utežmi oziroma hodijo na fitnes imajo eno zelo smešno navado (vsaj zame).Namreč velikokrat je prvo vprašanje »Koliko dvigneš na benchu«, kar v prevodu pomeni, kolikšno težo na olimpijskem drogu lahko potisneš iz prsi.Poleg tega ni težko ugotoviti, katera je najpogosteje trenirana mišica na treningih.Če ste rekli prsa (prsne mišice oziroma pectoralis major), ste seveda zadeli v polno.

Ampak potrebno je začeti pri osnovah in tudi če ste že izkušeni dvigovalec uteži, vam sklece še vedno lahko predstavljajo velik izziv.Razlogov zakaj jih izvajati je kar nekaj, zato jih naj naštejem le nekaj.Poleg prsnih mišic bodo veliko pridobila tudi ramena, roke, hrbet ter trebušne mišice.

Predno dodate vajam dodatna bremena v obliki prostih uteži, izboljšajte tehniko ter zgradite temelj moči s treningom sklec, ki je opisan ter prikazan spodaj.


6 vaj
15-25 ponovitev
30-60 sekundi premor po vsaki vaji
3-5 serij
Po vsaki seriji 3-5 minutni premor

Vaja 1
Sklece

Vaja 2
Pseudo sklece

Vaja 3
Sklece s ploskom

Vaja 4
Trikoknik sklece

Vaja 5
Sklece z naklonom nog

Vaja 6
Sklece z naklonom rok
Postanite rezultat,

==================================================
Ključne besede: sklece, trening sklec, vaje za prsa, trening za prsa, vaje z lastno telesno težo, trening z lastno telesno težotrening fitnes, trening fitnes program, trening fitnesa, trening za začetnike, preobrazba telesa, fitnes trening, fitnes trener, osebni trener,

Ni komentarjev: