Poišči objavo ali temo na blogu

nedelja, 1. november 2015

4 načini, kako do mišic s treningom z lastno telesno težo

Vedno več posameznikov dokazuje, da je tudi s treningom z lastno telesno težo možno pridobiti mišice in maso ter tudi moč.Ključ do mišic z lastno telesno težo leži v odpornosti.Vaše telo dejansko ne loči med utežmi, kettlebelli ali lastno telesno težo.Načela hipertrofije (pridobivanje mišične mase) lahko iz treninga z utežmi prenesete tudi na trening z lastno telesno težo.V nadaljevanju si preberite recept za uspeh...

1.Povečati boste morali obremenitev vašega treninga, kar pomeni več serij in ponovitev in še najpomembnejše, povečati zahtevnost vaj.Če pri običajnih sklecah brez težav naredite 15 ponovitev, nima smisla, da nadaljujete s ponovitvami, ampak naredite izvedbo sklec zahtevnejšo (npr. triceps sklece/diamantke).

2.Večino pozornosti boste morali posvečati kompleksnim gibanjem, kar pomeni uporaba večjih mišičnih skupin.Na srečo pri treningu z lastno telesno težo to ne bo težava, ker je večina vaj takšnih, da obremenite večje mišične skupine ter hkrati trenirate več mišic.

3.V nobenem primeru ne smete pozabiti na kalorični presežek.Tudi če bo vaš trening odličen, z vašim pridobivanjem mišic ne bo nič, če ne boste tudi vaš jedilnik prilagodili končnemu cilju.Izračunati morate, koliko kalorij boste dnevno potrebovali, ter kolikšen bo moral biti vnos makrohranil (beljakovine, ogljikovi hidrati, maščobe).Obstaja kar nekaj koristnih aplikacij za pametne telefone, ki so vam lahko v veliko pomoč.

4.In poslušajte svoje telo, ter mu namenite dovolj počitka.Mišice rastejo takrat ko počivate in ne takrat ko trenirate.8 ali več ur spanja ter še kakšen krajši počitek po treningu.


In še primer vaj z lastno telesno težo, ki naj postanejo praksa pri vašemu trening programu:
Postanite rezultat,

==================================================
Ključne besede: trening fitnes, trening fitnes program, trening fitnesa, trening za začetnike, preobrazba telesa, fitnes trening, fitnes trener, osebni trener, fitnes kuhar, fitnes jedilniki, fitnes jedilnik, sestava obrokov za preobrazbo telesa, prehranjevanje za telesno preobrazbo, prehrana in fitnes, prehranjevanje med pridobivanjem mišične mase, obrok pred treningom, obrok po treningu, ogljikovi hidrati, beljakovine, proteini, maščoba, makrohranila, dodatki k prehrani, športna prehrana

Ni komentarjev: