Poišči objavo ali temo na blogu

četrtek, 1. oktober 2015

Katere so 4 najpogostejše poškodbe pri fitniserjih?!?

Kot vsak začetnik, sem tudi sam naredil nekaj napak, ki bi se jim lahko izognil, če bi imel več znanja in izkušenj.Katere mišice in deli telesa so najbolj izpostavljeni med treningom ter kako preprečiti neprijetne bolečine ter poškodbe?

Stopnja poškodb ramen se zvišuje zaradi prevelikega števila izvedenih ponovitev pri vajah, prekomerni uporabi fitnes naprav ter prepogostega treninga v stilu bodibuildinga.

Poškodbe križa so povečajo kadar pride do upogiba (fleksija) in iztega (ekstenzija) v predelu križa s (pre)težkimi bremeni.Hrbtenica naj ostane v nevtralnemu položaju.

Kadar se kolen ustrezno ne spremlja med dvigovanjem, se zelo poveča možnost poškodb.Če želite obdržati cela in zdrava kolena, vam ne smejo "uhajati" navznoter.

Poškodbe vratu ter zgornjega dela hrbta se pojavijo zaradi slabe drže.Rešitev je praktično samoumevna.Popravite držo, predvsem pa, ker večino dneva presedimo, popravite sedenje na stolu.
Da ne boste delali napak med treningom, bili prekomerno izpostavljeni poškodbam, napredovali hitreje kot ste mislili, da je možno, ter prihranili čas in denar, kliknite na Tvoj fitnes rezultat in naročite svoj trening program.

Postanite rezultat,

==================================================
Ključne besede: pameten trening, učinkovit trening, treningi, trening za mišice na rokah, trening za prsa, trening za rame, trening za triceps, trening za roke, kompleksne vaje, izolacijske vaje, trening fitnes, trening fitnes program, trening fitnesa, pridobivanje mišične mase, trening za začetnike, trening za zaposlene, preobrazba telesa, fitnes trening, fitnes trener, osebni trener

Ni komentarjev: