Poišči objavo ali temo na blogu

sreda, 2. september 2015

Koliko ponovitev bi morali izvajati???

Vsakič, ko dobim omenjeno vprašanje, posameznika najprej vprašam »Kakšen je tvoj cilj?«…Trening oziroma število serij in ponovitev se bo razlikovalo glede nato, ali želite pridobiti mišično maso, moč ali vzdržljivost.

Če želite narediti rezultat, je sicer pomembno da imate intenzivne ter garaške treninge, vendar pa vam to ne bo ravno dosti pomagalo če ne boste trenirali tudi pametno!

Če je vas cilj pridobivanje mišične mase (hipertrofija), potem izberite takšno težo, ki jo boste lahko dvignili 8-12 krat.Bremena, ki jih boste lahko dvignili le npr. 5-6 krat, bodo pretežka, bremena, ki pa jih boste lahko dvignili več kot 12 krat, pa torej prelahka.

Če je vaš cilj več moči, dvigujte težo, ki jo boste lahko dvignili le 1-6 krat.To je pristop za pridobivanje maksimalne moči, ki ga uporabljajo tudi powerlifterji.Večinoma takšen trening pristop traja 12-16 tednov.

Trening za mišično vzdržljivost je za tiste, ki ne želijo imeti več mišične mase ali moči, zato se pri temu načinu treninga dvigujejo lažja bremena kot pri prvih dveh pristopih.To pomeni, da boste izbrano težo dvigovali 15-20 krat ali celo večkrat.

Postanite rezultat,

==================================================
Ključne besede: pameten trening, učinkovit trening, treningi, trening za mišice na rokah, trening za prsa, trening za rame, trening za triceps, trening za roke, kompleksne vaje, izolacijske vaje, trening fitnes, trening fitnes program, trening fitnesa, pridobivanje mišične mase, trening za začetnike, trening za zaposlene, preobrazba telesa, fitnes trening, fitnes trener, osebni trener

Ni komentarjev: