Poišči objavo ali temo na blogu

sreda, 11. marec 2015

Zakaj tudi ženske potrebujejo trening za moč?

Še vedno je zelo veliko žensk, ki se izogibajo treningu za moč, ne glede nato ali gre za trening z utežmi ali pa samo za trening z lastno telesno težo.Glavni razlog je seveda to, da mislijo, da bodo zaradi takšnega načina treninga postale preveč mišičaste.

Staranje vpliva na izgubo kostne gostote, to je še posebej pogosto pri ženskah v menopavzi. Zmanjšuje se tudi raven estrogena, kar pa je povezano s povečanim tveganje za osteoporozo.Preventiva za osteoporozo oziroma, če začnem na začetku odstavka, za zadržanje kostne gostote, so vaje za moč, ki pripomorejo k boljši drži ter ravnotežju.

Poleg ostalih pomembnih koristi za zdravje, kot je manjše tveganje za bolezni srca, znižanje krvnega tlaka ter nivo holesterola, veliko žensk tudi ne ve, da bodo s treningom za moč pripomogle k hitrejši izgubi odvečne telesne maščobe ter oblikovanju telesa.

Če pa vas skrbi, da boste izgledale kot profesionalni bodybuilderji, naj vas pomirim, da za kaj takega enostavno nimate dovolj testosterona.Trening za moč bo sicer pripomogel k povečanju mišične mase, vendar le do določene mere, kajti kot metabolično aktivno tkivo (mišice) bodo zelo v pomoč pri izgubi odvečne telesne maščobe.

S tem pa dobite odgovor tudi na to, zakaj dosti posameznic, ki izvaja le aerobno vadbo kot sta tek ali kolesarjenje na sobnem kolesu, kljub temu, da povečujejo intenzivnost, po določenem času nehajo napredovati oziroma se le ta zelo upočasni.


Dodatna razlaga?

Kljub temu, da je kardio (aerobna) vadba dober način za kurjenje kalorij in dobro delovanje srca, kuri tudi mišice in je dejansko katabolična aktivnost.In ravno zaradi tega bo kombinacija treninga za moč in kardio vadbe prinesla najboljše rezultate.


Trenirajte učinkovito,

==================================================
Ključne besede: trening za ženske, ženski fitnes trening, trening, treningi, trening center, trening za trebušne mišice, six pack trebušnjaki, tvoje izklesano jedro, trening fitnes, trening fitnes program, trening fitnesa, trening za začetnike, preobrazba telesa, fitnes trening, fitnes trener, osebni trener

Ni komentarjev: