Poišči objavo ali temo na blogu

nedelja, 15. marec 2015

S pravilnim treningom proti bolečinam v komolcu (VIDEO)

Roke oziroma natančneje biceps je tista mišična skupina, ki je zelo popularna pri (skoraj) vseh posameznikih, ki redno trenirajo.
Prekomerno izvajanje določenih vaj lahko vodi do vnetja ter bolečin v komolcu.

Kako to preprečiti?

Velik del anatomije roke prihaja iz zadnjega (posterior) dela roke, torej tricepsa.Zakaj torej več pozornosti nameniti tricepsu in ali pri omenjeni mišici ne more priti do vnetja? Tudi pri prekomernemu izvajanju vaj za triceps lahko pride do bolečin v komolcu.Vendar pa imate pri tem več možnosti, da se bolečinam izognete ter kljub temu razvijete močne ter lepo oblikovane roke.Katerih pravil se morate držati med treningom za triceps?

Poleg običajnega 5-10 minutnega ogrevanja, naredite tudi specifično ogrevanje predno se lotite izvajanja vaj z bremeni in večjo intenzivnostjo.

Ne začnite treninga z upogibanjem komolcev za glavo s težkimi bremeni.Začnite raje s sklecami ali dips/skleki.

Po treningu namenite tricepsu vsaj 24 urni premor.To pomeni tudi, da naslednji dan ni priporočljivo izvajati nekaterih vaj za prsa ter ramena, kjer posredno obremenite tudi triceps.Tako da, naslednji dan namenite počitku, ali pa trenirajte npr. noge.

Ne izvajajte več kot dveh vaj, kjer upogibate komolce za glavo z bremeni, da ne omogočite pretirane napetosti v tetivah.

Po koncu treninga »raztegnite« triceps s statičnim raztezanjem.Če boste v komolcu občutili tiščanje, za preventivni ukrep pritisnite led na komolec za 15 minut.

Postanite rezultat,

==================================================
Ključne besede: trening, treningi, trening za mišice na rokah, kompleksne vaje, izolacijske vaje, biceps, triceps, trening fitnes, trening fitnes program, trening fitnesa, pridobivanje mišične mase, trening za začetnike, trening za zaposlene, preobrazba telesa, fitnes trening, fitnes trener, osebni trener, obrok pred treningom, obrok po treningu, ogljikovi hidrati, beljakovine, proteini, maščoba, dodatki k prehrani, športna prehrana

Ni komentarjev: