Poišči objavo ali temo na blogu

nedelja, 14. december 2014

Sklece za tvoj fitnes rezultat!

To da so sklece odlična vaja, ki jih lahko izvajamo kjerkoli in brez dodatne opreme, vemo verjetno vsi.Napaka, ki jo delamo predvsem tisti, ki treniramo že nekaj časa, pa je, da mislimo, da nam omenjena vaja ne more več pomagati pri pridobivanju mišic in moči ali pri izgubi odvečne telesne maščobe.Velika napaka!

Sklece je namreč možno otežiti ali prilagoditi posameznim mišičnim skupinam, če pa še to ni dovolj, pa lahko dodamo tudi dodatna bremena npr. obtežilni jopič.Sklece so sicer kompleksna vaja, kar pomeni, da neposredno in posredno obremenimo več mišičnih skupin hkrati.Kljub temu, da je možno vajo prilagoditi in/ali otežiti tako, da več pozornosti namenimo določeni mišični skupini.Lahko so to prsa, triceps ali rame itd.

Kako torej sestaviti trening sklec, ki bo kratek, intenziven in hkrati tudi učinkovit?(v videu si poglejte nekaj različnih vaj, ki jih lahko uporabite v svojem trening programu)

Izberite 5-10 različnih prilagojenih ali oteženih vaj s sklecami.Če ste začetnik, naredite eno serijo z deset ponovitvami, za tem imejte 60-90 sekund premora predno se lotite naslednje vaje.Ko naredite vse vaje eno za drugo, so to šteje za prvo serijo.Naredite 2-3 serije.

Kaj pa če niste začenik?

Možnosti je veliko, tokrat bomo predstavili eno.Izberite deset različnih vaj, ki naj bodo med zahtevnejšimi (npr. sklece na eni roki, sklece iz stoje/handstand itd.).Vsako izmed vaj naredite do odpovedi, po vsaki vaji pa imejte le 30-45 sekundni premor.Ko naredite vse vaje, se to šteje za eno serijo.Skupno naredite 3-5 serij.


Vsak dan je trening dan,

==================================================
Ključne besede: trening, treningi, trening za mišice na rokah, trening za trebušne mišice, trening za hrbet, trening za prsa, trening za rame, trening za triceps, trening za roke, kompleksne vaje, izolacijske vaje, trening fitnes, trening fitnes program, trening fitnesa, pridobivanje mišične mase, trening za začetnike, trening za zaposlene, preobrazba telesa, fitnes trening, fitnes trener, osebni trener,


Ni komentarjev: