Poišči objavo ali temo na blogu

torek, 28. oktober 2014

Kdo bi moral šteti kalorije in kdo ne???

Nekatera štetja kalorij so zelo uspešna, spet druga so čisto nepotrebna.Kdo bi torej moral šteti kalorije in kdo ne?

Kdo bi jih moral šteti?

Suhci, ki bi radi povečali mišično maso in pridobili mišice.Zakaj?Ker se ponavadi ne zavedajo, koliko dejansko pojejo.Mislijo sicer, da je količina in kalorični vnos visok, vendar pa številke povedo čisto nekaj drugega.Šele po štetju kalorij dobijo občutek, kakšna bi naj bila količina hrane, ki jo morajo dnevno zaužiti če želijo pridobiti mišično maso.

Bodybuilderji ter ostali tekmovalci v kategorijah oblikovanja telesa.Štetje kalorij in makrohranil lahko namreč narediti veliko razliko med uspehom in neuspehom na odru.Omenjena kategorija posameznikov mora torej delati vse po številkah.

Kdo še mora šteti kalorije?Posamezniki s specifičnim estetskim ciljem.Če je vaš cilj večji biceps, širša ramena, močnejše noge ali lepo oblikovan trebušni predel, potem lahko štetje kalorij pospeši napredek.Kaj vas lahko oddalji od specifičnega cilja?Premalo ali preveč zaužitih kalorij dnevno, makrohranil ali nepravilna izbira v času treningov (pred in po).

Komu pa ni potrebno šteti kalorij...

Povprečnemu posamezniku s prekomerno telesno težo.Zakaj?Ker bolj kot omejevanje kalorij, potrebujete pospešitev metabolizma, ki je v večini primerov večja težava.

Štetje kalorij tudi ni potrebno za tiste posameznike, ki želijo le izboljšati prehranjevalne navade.Takšni posamezniki se morajo bolj kot štetju kalorij posvetiti izbiri živil ter številu obrokov.


Ali bi torej morali šteti kalorije?

Če imate specifičen cilj, potem je odgovor da, v nasprotnem primeru se ne obremenjujte s štetjem kalorij.Morate pa se zavedati, da tudi s štetjem kalorij ne boste nikoli zadeli čisto točne številke.Razlog je v etiketah na živilih, ki jim je legalno dovoljeno nekaj odstopanja. Štetje kalorij je samo orodje, ki ga uporabite takrat ko ga boste potrebovali.Ne izgubljajte časa s sestavo jedilnika, to rajši prepustite nam in obiščite Fitnes kuharja.


Postanite rezultat,

==================================================
Ključne besede: fitnes program, trening fitnesa, pridobivanje mišične mase, preobrazba telesa, fitnes trening, fitnes trener, osebni trener, fitnes kuhar, fitnes jedilniki, fitnes jedilnik, sestava obrokov za preobrazbo telesa, prehranjevanje za telesno preobrazbo, prehrana in fitnes, prehranjevanje med pridobivanjem mišične mase, prehranjevanje med definicijo telesa, dodatki k prehrani, športna prehrana, obrok pred treningom, obrok po treningu, ogljikovi hidrati, beljakovine, proteini, maščoba, makrohranila, dodatki k prehrani, športna prehrana, fat burner, topilec maščobe


Ni komentarjev: