Poišči objavo ali temo na blogu

sobota, 13. september 2014

Zakaj zaužiti več beljakovin med procesom izgube odvečne telesne maščobe in teže?

Ljudje, ki se odločijo za dieto (prilagojen način prehranjevanja), v večini primerov zmanjšajo vnos makrohranil (beljakovine, maščobe ter ogljikovi hidrati).Nekaj novejših raziskav pa je pokazalo, da če boste povečali vnos beljakovin ter zmanjšali vnos pri ostalih dveh makrohranilih, boste s tem zadržali več mišic.

Pri eni od raziskav v Veliki Britaniji, so razdelili športnike v dve skupini ter jim pripisali dva različna načina prehranjevanja.V obeh skupinah so zmanjšali dnevni kalorični vnos, s tem da so pri eni od skupini zmanjšali tudi vnos beljakovin, pri drugi skupini pa so ga povečali (razlika v vnosu beljakovin je bila 20%).

Športniki, ki so imeli manjši vnos beljakovin, so izgubili približno 1,4 kilograma mišične mase, med tem ko so športniki z višjim vnosom beljakovin izgubili manj kot 0,5 kilograma mišične mase!
Poskrbite torej, da povišate dnevni vnos beljakovin takrat, ko želite zmanjšati dnevni vnos kalorij ter s tem poskrbite, da boste zadržali pusto mišično maso.

Prehranjujete se učinkovito,


==================================================
Ključne besede: fitnes kuhar, fitnes jedilniki, fitnes jedilnik, sestava obrokov za preobrazbo telesa, prehranjevanje za telesno preobrazbo, prehrana in fitnes, prehranjevanje med pridobivanjem mišične mase, prehranjevanje med definicijo telesa, dodatki k prehrani, športna prehrana, obrok pred treningom, obrok po treningu, ogljikovi hidrati, beljakovine, proteini, maščoba, makrohranila, dodatki k prehrani, športna prehrana, fat burner, topilec maščobe

Ni komentarjev: