Poišči objavo ali temo na blogu

nedelja, 21. september 2014

Kako prebrati etiketo na dodatkih in športni prehrani?

Podjetja, ki proizvajajo hrano ter dodatke k prehrani v večini na izdelkih navajajo trditve o tem, na kakšne načine boste z uporabo pozitivno vplivali na svoje telo in mišice.Ampak ali veste, kaj vse te trditve in sestavine na etiketah dejansko pomenijo?

Kaj morate narediti, ko kupujete izdelek?

Preverite sestavine…Podjetja, ki izdelujejo dodatke k prehrani in športno prehrano, je omogočeno (zaenkrat še), da na naslovni strani izdelka zapišejo nejasne trditve (npr. je napisano, koliko beljakovin dobite na posamezni obrok, ni pa naveden vir beljakovin!).Šele če boste obrnili izdelek na zadnjo stran, boste lahko (v večini) preverili, ali gre za visoko kvaliteten whey/sirotkin izolat, ali pa le za poceni sojine beljakovine.

Na kaj morate biti še pozorni?Na napis »Brez umetnih sladil«, ne omenijo pa na naslovni strani izdelka, da uporabljajo umetna sladila kot sta aspartam ali sukraloza.Še bolj zavajujoče kot pri beljakovinskih napitkih, so etikete pri tako imenovanih »pre-workout« napitkih ali boosterjih.V veliko pomoč pri izobraževanju glede dodatkov k prehrani in športni prehrani, vam bo spletna stran examine.com.

Vendar ne pozabite, tudi če boste uporabljali dobre dodatke k prehrani, to še vedno ne bo dovolj za ultimativno preobrazbo telesa.Imeti morate učinkovit jedilnik ter dober trening program.

Prehranjuj se učinkovito,

==================================================
Ključne besede: fitnes kuhar, fitnes jedilniki, fitnes jedilnik, sestava obrokov za preobrazbo telesa, prehranjevanje za telesno preobrazbo, prehrana in fitnes, prehranjevanje med pridobivanjem mišične mase, prehranjevanje med definicijo telesa, dodatki k prehrani, športna prehrana, obrok pred treningom, obrok po treningu, ogljikovi hidrati, beljakovine, proteini, maščoba, makrohranila, dodatki k prehrani, športna prehrana, fat burner, topilec maščobe

Ni komentarjev: