Poišči objavo ali temo na blogu

ponedeljek, 22. september 2014

Kaj mora vsebovati beljakovinski napitek, da se ga splača kupiti???

Raziskave za raziskavami potrjujejo, da beljakovinski napitki oziroma praški kot jim radi rečemo, še posebej tisti, ki vsebujejo whey/sirotko, v kombinaciji s treningom z utežmi, povečujejo ter izboljšujejo mišično rast in moč.

Ampak to ne pomeni, da je pametno kupiti kar prvi beljakovinski napitek, ki ga vidite na spletu ali trgovini.Bodite pozorno na tri ključne sestavine, ki jih mora vsebovati izdelek, to pa so whey oziroma sirotka, levcin ter prebavni encimi...Whey/sirotkine beljakovine so hitro prebavljive in zaradi tega idealne za po treningu, poleg tega pa povečajo pretok krvi.Ker je bilo o whey-u napisanega že veliko, bom več pozornosti namenil levcinu ter prebavnim encimom.

Raziskave so potrdile, da levcin deluje kot stikalo za vklop sinteze mišičnih beljakovin, kar vodi do povečanja mišic.Dodajanje levcina v beljakovinski napitek poveča sintezo mišičnih beljakovin za kar 30%.Kaj boste pridobili s tem, ko bo vaš napitek vseboval tudi levcin? Regeneracija mišic bo potekala hitreje, povečalo pa se bo tudi sproščanje inzulina, kar je še posebej pomembno po napornem treningu.

Nekateri napitki so težje prebavljivi kot drugi, kar je spametovalo nekatere proizvajalce, da so beljakovinskim napitkom dodali prebavne encime kot so bromelanin, proteaza, papin in lipaza.To pripomore k temu, da je uporabnega čim več vašega beljakovinskega napitka.


Prehranjuj se učinkovito,

==================================================
Ključne besede: fitnes kuhar, fitnes jedilniki, fitnes jedilnik, sestava obrokov za preobrazbo telesa, prehranjevanje za telesno preobrazbo, prehrana in fitnes, prehranjevanje med pridobivanjem mišične mase, prehranjevanje med definicijo telesa, dodatki k prehrani, športna prehrana, obrok pred treningom, obrok po treningu, ogljikovi hidrati, beljakovine, proteini, maščoba, makrohranila, dodatki k prehrani, športna prehrana, fat burner, topilec maščobe

Ni komentarjev: