Poišči objavo ali temo na blogu

ponedeljek, 1. september 2014

Ali delate preveč?

To je težava, ki se pojavlja predvsem pri začetnikih, ki želijo trenirati podobno kot profesionalni bodybuilderji, ki so genetsko nadarjeni, poleg tega pa velikokrat tudi uporabljajo anabolične steroide.V telovadnici vam ni potrebno preživeti dve uri dnevno ter izvajati štiri, pet ali celo šest različnih vaj za biceps in prsa.Kot začetnik, imate 12-16 serij skozi celoten trening za vse vaje skupaj več kot dovolj...

Nekaj popularnih vrst treninga:

Če imate trening za celotno telo, je ena kompleksna vaja (npr. počepi) za posamezno mišično skupino dovolj.Naredite dve do tri serije za vsako vajo.

Če se boste lotili deljenega treninga za zgornji in spodnji del telesa, naredite po eno glavno vajo za posamezno mišično skupino (npr. počepi, mrtvi dvig, potisk s prsi itd.), ter dodajte še dve dodatni oziroma pomožni vaji posamezni mišični skupini.

Tisti, ki trenirate že nekaj časa in imate več izkušenj, se boste verjetno lotili treningov, ki bodo deljeni po mišičnih skupinah.Tri ali štiri serije ter ne več kot pet različnih vaj.
Narediti več kot je potrebno, lahko vodi do poškodb ali pretreniranosti ter izgube časa, ki ga bi lahko porabili drugače.Če boste trenirali dovolj intenzivno, boste ugotovili, da ne potrebujete dolgega treninga.Začnite trenirati učinkovito, kliknite na Tvoj fitnes rezultat.

Postanite rezultat,

==================================================
Ključne besede: trening, treningi, trening center, trening za mišice na rokah, trening za trebušne mišice, trening za noge, trening za hrbet, trening za prsa, trening za rame, kompleksne vaje, izolacijske vaje, trening fitnes, trening fitnes program, trening fitnesa, pridobivanje mišične mase, trening za začetnike, trening za zadnjico, trening za zaposlene, preobrazba telesa, fitnes trening, fitnes trener, osebni trener

Ni komentarjev: