Poišči objavo ali temo na blogu

četrtek, 8. maj 2014

Zakaj vaš dnevni vnos kalorij ne sme biti prenizek…

Kadar vaše telo hranite z manj kot 70 % energije, ki jo porabite dnevno, se težave za vaše telo lahko začnejo.Kalorični primanjkljaj bo namreč znašal več kot 30 %...

Poglejmo dva praktična primera, najprej za žensko in potem še za moškega…

Ženska, ki tehta približno 65 kilogramov in je fizično aktivna ter trenira 3-5 x tedensko, bo dnevno porabila približno 1700 kalorij (kcal).Njene težave se lahko začnejo, če bo dnevno zaužila manj kot 1200 kalorij (kcal).

90 kilogramski moški, ki trenira 3-5 x tedensko, bo dnevno porabil približno 2500-2600 kalorij (kcal).To pomeni, da bi bilo karkoli manj od 2000 dnevno zaužitih kalorij podhranjenost za moškega s takšno telesno težo.

In kakšne so lahko težave, ki se pojavijo za vaše telo?

Preveč boste upočasni vaš metabolizem, kar pomeni, da se bo upočasnila ali celo ustavila tudi izguba odvečne telesne maščobe in kilogramov.

Upočasnila se bo tudi regeneracija mišic po fizičnem naporu, kar pomeni, da vaši treningi ne bo tako intenzivni kot bi lahko bili.S tem pa tudi preobrazba telesa ne bo tako hitra, kot bi lahko bila.

Težav, ki se lahko pojavijo ob nepravilnem prehranjevanju je še kar nekaj, izpostavil sem le dve najosnovnejši, ki se pojavljata, pri posameznikih, ki bi radi izgubili odvečno telesno maščobo in kilograme iz danes na jutri.


Da ne boste delali napak pri prehranjevanju in naredili preobrazbo telesa v najkrajšem možnem času ter brez napak, obiščite stran Fitnes kuhar.

Prehranjuj se učinkovito,

==================================================
Ključne besede: fitnes kuhar, fitnes jedilniki, fitnes jedilnik, sestava obrokov za preobrazbo telesa, prehranjevanje za telesno preobrazbo, prehrana in fitnes, prehranjevanje med pridobivanjem mišične mase, prehranjevanje med definicijo telesa, dodatki k prehrani, športna prehrana, obrok pred treningom, obrok po treningu, ogljikovi hidrati, maščoba, makrohranila


Ni komentarjev: