Poišči objavo ali temo na blogu

nedelja, 18. maj 2014

Trening za vzdržljivost in moč...Ločite ju!

Genetika in kemični mehanizem za prilagoditev na trening z utežmi in vzdržljivostni trening sta različna.Večina raziskav je pokazala, da mešanje metod treningov med seboj povzroča motnje pri fizioloških prilagoditvah.

Visoko intenzivna krčenja mišic, ki se dogajajo med treningom z utežmi, spodbujajo mišično rast ter moč.Med tem pa dolgotrajnejša vadba nizke intenzivnosti kot je tek na daljše razdalje gradi mišične celice mitohondriji in spodbuja vzdržljivost.To pomeni, da npr. kolesarski trening aktivira biokemijsko pot, povezano z mišično vzdržljivostjo in podaljša pot, ki vodi do mišične hipertrofije (več mišične mase).

Kako je torej najbolje trenirati???

V večini se ljudje najbolje prilagodijo različnim vrstam treningov tako, da jih izvajajo ločeno po dnevih ali pa vsaj v različnih delih dneva (npr. zjutraj anaerobni in popoldne aerobni trening)...

Želite, da bo vaš trening čim bolj učinkovit?Obiščite stran Tvoj fitnes rezultat in začnite trenirati glede na svoj končni cilj.

Trenirajte učinkovito,


==================================================
Ključne besede: trening, treningi, trening center, trening za mišice na rokah, trening za trebušne mišice, trening za noge, trening za hrbet, trening za prsa, trening za rame, trening fitnes, trening fitnes program, trening fitnesa, pridobivanje mišične mase, trening za začetnike, trening za zadnjico, trening za zaposlene, preobrazba telesa, fitnes trening, fitnes trener, osebni trener

Ni komentarjev: