Poišči objavo ali temo na blogu

ponedeljek, 26. maj 2014

Ste pretrenirani pa tega niti ne veste?

Se vam treningi vlečejo, ste neprestano utrujeni ali imate težave s spanjem?Vse to so lahko znaki pretreniranosti.Kako boste lažje ugotovili, če je to dejansko res...

1.Enostavno ne uspete dokončati treninga tako kot želite oziroma tako kot ste ga lahko pred časom.

2.Čeprav redno trenirate, se vam nabira odvečna telesna maščoba.Kadar hormoni delujejo normalno, z izgubo odvečne maščobe ni težav.Med pretreniranostjo pa to ne drži več.

3.Ponoči ste nemirni in imate težave s spanjem.Zaradi prevelike količine treninga ostane živčni sistem »razburjen« in zaradi tega postanete nemirni ter imate težave s spanjem.

4.Neprestano ste utrujeni in počutite se počasne.

5.Imate čudne bolečine v sklepih, kosteh ter udih.To je tudi prvo kar boste verjetno zaznali med pretreniranostjo.Bolečine v ramenih, zapestju, kolenih, spodnjem delu rok.

6.Pogosteje vam pada odpornost, zaradi česar ste večkrat bolani.

7.Po normalnem treningu se počutite izžete ter preveč utrujene, kar se običajno ne dogaja.

Kako se rešiti ter obvladovati pretreniranost?


Po vsakih nekaj tednih treningov si vzemite tedni dni premora, da se bodo vaše mišice in telo lahko odpočili.V tem času se lotite le lahkotne kardio vadbe.Spancu namenite 7-8 ur dnevno.

Da bo vaš trening učinkovit ter, da ne bo prihajalo do pretreniranosti, obiščite stran Tvoj fitnes rezultat, kjer se nahajajo treningi, ki vam bodo pri tem v pomoč.


Postanite učinkoviti,

==================================================
Ključne besede: trening, treningi, kardio trening, kardio vadba, trening za definicijo telesa, trening za izgubo maščobe, trening za izgubo trebuha, trening za trebušne mišice, trening za hujšanje, trening za hujšanje doma, trening za moč, trening za mišično maso, trening in pretreniranost, pretreniranost telesa pri vadbi, kako prepoznati pretreniranost
Ni komentarjev: