Poišči objavo ali temo na blogu

nedelja, 20. april 2014

Kakšen trening program uporabiti za svoj fitnes rezultat?

Če s svojim načinom treninga ne napredujete kot bi želeli, ali če izgubljate motivacijo, potem je potrebno nekaj spremeniti.Se strinjate?Da bo trening resnično prinašal napredek in rezultat, mora biti sestavljen posebej za vas.Ko sestavljate trening program, je prvo kar morate opredeliti, vaš fitnes cilj.Naštel vam bom nekaj najpogostejših in najučinkovitejših trening rutin, ki prinašajo rezultate...

1. Trening za celotno telo

Takšen trening program mora vsebovati potiske in dvige za zgornji del telesa ter vaje za noge.Najpogosteje se takšen trening izvaja 2-3 x tedensko z 1-2 vajami na glavno mišično skupino ter 6-10 vajami v celotnem treningu.

Komu bo najbolj v pomoč? Predvsem začetnikom, tistim ki želijo izgubiti odvečno telesno težo in na splošno za fitnes rekreativcem.

2. Deljeni trening za zgornji in spodnji del

Lahko se ga izvaja v zaporednih dnevih ali z dnevom premora po vsakem treningu.Vaje za trebušne mišice in spodnji del hrbta se lahko doda zgornjemu ali spodnjemu delu telesa.Najpogosteje se trenira 2-4 x tedensko, z 1-3 vajami na posamezno mišično skupino in 5-10 vajami na celoten trening.

Komu bo najbolj v pomoč? Tako začetnikom, kot tudi tistim, ki so pred tem izvajali trening za celotno telo.

3. Potiski in dvigi/vlečenje

Dvige/vlečenje in potiske za zgornji del telesa je potrebno trenirati ločeno.Noge je bolje dodati k dvigom, trebušne mišice pa k potiskom.Pogostost treningov je 2-4 x tedensko, 2-3 vaje za posamezno mišično skupino ter skupno 5-10 vaj na trening.

Primer treninga:

Potiski (prsa, rame, triceps, trebušne mišice)
Dvigi/vlečenje (hrbet, biceps, noge)

Komu bo najbolj v pomoč? Tistim, ki se želijo bolj osredotočiti podobnim mišicam, bolj pa je takšen način primeren tudi za pridobivanje mišične mase kot pa prejšnja pristopa.Ker povzroča takšen pristop bolj »lokalno mišično utrujenost« morda zaradi tega ni najbolj primeren za začetnike.

4. Potiski in dvigi/vlečenje ter noge

Lahko se trenira 3 x ali celo 6 x tedensko, odvisno pač od fizične pripravljenosti posameznika.Izvaja se 2-4 vaje za posamezno mišično skupino in 6-8 za celoten trening.Kar se tiče tega, komu bo najbolj v pomoč, velja podobno kot pri prejšnjem treningu.

5. Super serije

Najpogosteje se takšno rutino uporablja 3 x tedensko z 2-4 vajami na mišično skupino in 6-8 na celoten trening.Manjše mišične skupine se pri takšnem pristopu aktivira 2 x tedensko.

Primer razdelitve…

Prsa in hrbet
Noge in trebušne mišice
Rame, biceps in triceps

Obstaja sicer še kar nekaj rutin in pristopov k treningu, ki delujejo odlično, vendar če boste za začetek začeli s katerim od opisanih, vam zagotavljam, da boste napredovali in prišli bližje k želenemu cilju.

Postanite rezultat,
Trenirajte učinkovito, postanite rezultat

==================================================
Ključne besede: trening, treningi, trening center, trening za mišice na rokah, trening za trebušne mišice, trening za noge, trening za hrbet, trening za prsa, trening za rame, trening fitnes, trening fitnes program, trening fitnesa, pridobivanje mišične mase, trening za začetnike, trening za zadnjico, trening za zaposlene


Ni komentarjev: