Poišči objavo ali temo na blogu

petek, 21. marec 2014

Rezultat, ki kar traja in periodizacija, ki deluje!

Kot prvo morate vedeti, da se vaš živčni sistem naveliča vsega, ne glede nato kako dobra ali učinkovita je določena stvar oziroma v našem primeru trening.Če ne bomo povečali intenzivnosti in spodbudili mišic, se le te ne bodo več odzivale.

Torej, kaj storiti?

Dober trener vam bo sestavil trening program, ki ga boste izvajali ravno toliko časa, da se bodo vaše mišice začele privajati nanj, potem pa ga bo potrebno spremeniti oziroma prilagoditi.Takšen valoviti vzorec deluje zelo učinkovito pri večini posameznikov.Mišičje in živčevje se najboljše odzivata, kadar faza visokega obsega in faza visoke intenzivnosti delujeta vzajemno.

Kaj to pomeni pri končnem izgledu treninga?

Tisti, ki so kdaj trenirali po mojem sistemu treninga, lahko povedo, da se pri tem ne spreminjajo vaje, vsaj večina ne, ampak bolj število serij, ponovitev in zaporedje vaj ter seveda tudi bremena, ki jih dvigujete.Kompleksna gibanja kot so počepi, mrtvi dvig, potisk s prsi, zgibi itd. so praktično vedno na trening programu.


Kako se vsega omenjenega lotiti?

Kljub temu, da vse skupaj izgleda dokaj enostavno, pa temu le ni tako.Za seboj je potrebno imeti kar nekaj prakse in znanja.Da vam olajšam delo, lahko za ceno, ki je nižja od mesečne fitnes karte, beljakovinskega napitka ali ene ure pri osebnem trenerju, sestavim trening program s katerim boste napredovali iz treninga v trening.

Postanite rezultat,


==================================================
Ključne besede: tvoj fitnes rezultat, spletni fitnes trener 1 na 1, trening, fitnes, sestava trening programa, osebni trener, osebni fitnes trener, fitnes trening, fitnes vaje, trening partner, skupni trening, nejc logar fitnes, fitnes kuhar, prehrana pred in po treningu


Ni komentarjev: