Poišči objavo ali temo na blogu

sreda, 12. februar 2014

Zakaj bi tudi ženske morale dvigovati uteži…?

Na to temo je ogromno stereotipov in zelo veliko žensk se boji prijeti za uteži, ker se bojijo nečesa, kar ni možno.Pa si poglejmo 10 razlogov, zakaj bi morale tudi ženske dvigovati uteži in kaj boste s tem pridobile…

10.Pridobile boste moč, brez tega da bi izgledale kot Arnold.Ženske imate namreč premalo testosterona, da bi se lahko hkrati tudi »nabildale«.

9.Zmanjšale boste tveganje za osteoporozo.Raziskave so namreč pokazale, da trening z utežmi povečuje mineralno gostoto kosti in s tem posledično zmanjšuje možnost za nastanek osteoporoze.

8.Izboljšale boste fleksibilnost.Vaja kot so npr. počepi, bodo izboljšali fleksibilnost v kolenih in bokih, večina vaj za roke pa v ramenih.

7.Manj bo možnosti za bolezni srca in ožilja ter diabetes.Raziskave so ponovno pokazale v prid dvigovanja uteži in sicer boste s tem zmanjšali holesterol in krvni pritisk.

6.Tudi manj poškodb boste imele.Trening z utežmi bo namreč zgradil močnejše mišice, tkiva in stabilnost sklepov.

5.Imele boste hitrejšo presnovo.To pa bo pomenilo, da bo vaše telo lahko porabilo več kalorij, ta proces pa bo potekal tudi hitreje kot običajno.

4.Tudi razpoloženje boste izboljšale.Med treningom z utežmi telo namreč sprošča endorfin, ki je tako imenovana »kemikalija za dobro počutje«.

In še tri zelo pomembne stvari boste pridobile…

3.Povečale boste energijo

2.Izboljašala se bo vaša samopodoba

1.Izgubile boste odvečno telesno maščobo


Potrebujete še kakšen razlog?

Obiščite stran Tvoj fitnes rezultat in sestavili vam bomo trening program, ki bo prilagojen vašim ciljem in končni telesni preobrazbi.


Postanite rezultat,

==================================================
Ključne besede: tvoj fitnes rezultat, spletni fitnes trener 1 na 1, trening, fitnes, sestava trening programa, fitnes trener, osebni trener, osebni fitnes trener, fitnes trening, fitnes vaje, vaje za ženske, trening z utežmi za ženske, ženski trening, fitnes za ženske

Ni komentarjev: