Poišči objavo ali temo na blogu

ponedeljek, 24. februar 2014

Cela prehrana ali dodatki k prehrani to je sedaj vprašanje…?

Da kar takoj povem, tudi sam uživam dodatke k prehrani kot so beljakovinski napitek, aminokisline, multivitamin, omega 3 maščobe ter občasno tudi kreatin monohidrat.Vendar pa vedno bolj ugotavljam, da tržniki odlično opravljajo delo pri promociji dodatkov k prehrani, ki so namenjeni preobrazbi telesa.Ljudje namreč začenjajo verjeti, da so za fitnes rezultat v prvi vrsti pomembni dodatki k prehrani ter, da šele za tem na vrsto pride trening in običajna cela prehrana.

Kaj pa je dejansko pomembno za vašo preobrazbo telesa in v kakšnem vrstnem redu?

Na podlagi večletnih izkušenj lahko z gotovostjo trdim, da ko se boste začeli prehranjevati načrtno in kakovostno, kar pomeni, da boste vedeli kolikšen mora biti vaš dnevni kaloričen vnos ter koliko pomembnih hranil kot so npr. beljakovine, ogljikovi hidrati in maščobe, morate dnevno zaužiti, boste kar naenkrat začeli hitro napredovati.Ko pa boste izbrana živila smiselno razdeli skozi celoten dan, pa lahko pričakujete še dodatne bonus točke.

Podobno velja tudi pri treningu, torej ko boste vedeli kaj in kako delati, ter imeli sestavljen načrt, ter temu dodali zgoraj opisano prehranjevanje, boste napredovali še toliko hitreje.

In šele sedaj pridejo na vrsto dodatki k prehrani, pa še to le pod pogojem, da z običajno prehrano ne uspete zagotoviti svojemu telesu vsega kar potrebuje.Res je, da zaradi današnjega hitrega načina življenja velikokrat primanjkuje časa, zdrava in kvalitetna živila niso ravno poceni, priprava nekaterih obrokov lahko začetnikom povzroča težave, vendar pa kljub temu ne mislite, da bodo dodatki k prehrani rešili vse vaše težave na katere boste naleteli med preobrazbo telesa.Vendar pa naj vas potolažim, da bodo v kombinaciji s kvalitetnim prehranjevanjem in garanjem na treningu pomembno pripomogli h končnemu uspehu in preobrazbi telesa.

Kako se izogniti napakam pri prehranjevanju, načrtovati obroke, brez težav pripraviti posamezne oborke ter izbrati pravilne dodatke k prehrani?

Fitnes kuhar vam bo pri tem procesu v veliko pomoč, prihranili boste namreč tako čas kot tudi denar.

Postanite rezultat,

==================================================
Ključne besede: fitnes kuhar, fitnes jedilniki, fitnes jedilnik, sestava obrokov za preobrazbo telesa, prehranjevanje za telesno preobrazbo, prehrana in fitnes,

Ni komentarjev: