Poišči objavo ali temo na blogu

ponedeljek, 25. november 2013

8 razlogov zakaj ne uspete pridobiti mišične mase…

1.Premalo jeste
Recimo, da gradite hišo.Imate pripravljen načrt za gradnjo, delavce, vendar nimate materiala.To je tako, kot če imate trening načrt, telovadnico kjer trenirate, vendar nimate na voljo prehrane.V prvem primeru ne boste uspeli zgraditi hiše, v druge pa mišične mase.Mišice potrebujejo pravilno razmerje hranil za rast.Pravilno razmerje beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob.Če boste premalo jedli, vaše telo ne bo moralo uporabiti kalorij za popravilo in rast mišičnega tkiva.

2.Zaužijete premalo beljakovin
Beljakovine so osnovna gradbena enota za mišice.Zato je še toliko bolj pomembno, da jih uživate v vsakem obroku, če želite povečati mišično maso.Koliko?Od 2-2,5 grama na kilogram telesne teže.Pri ženskah je ta številka nekoliko nižja in sicer približno 1,5 grama na kilogram telesne teže.

3.Premalo intenzivno trenirate
Veliko posameznikov misli, da je dovolj že samo reden trening, vendar pa temu ni tako.Če ne boste trenirali maksimalno intenzivno, vaše mišice ne bodo večje in močnejše.Telo morate spodbuditi preko normalne zmogljivosti.

4.Premalo časa namenite počitku in spancu
Kar delate na treningu, spodbudi vaše mišice, da začnejo rasti.Vendar pa se sprememba začne šele ko počivate ali spite.Hormon, ki je odgovoren zato, je rastni hormon, katerega nivo je najvišji takrat ko spimo.

5.Niste dovolj dosledni
Veliko fantov trdo gara na treningu, vendar potem zapravijo ves trud z nepravilno prehrano ali premalo počitka (žuranje).Če želite maksimalni rezultat, bodite dosledni tako pri treningu, kot tudi pri prehranjevanju in počitku.

6.Preveč kardia izvajate
Če imate že tako težave z uživanjem zadostne količine hrane in potem še prekomerno izvajate kardio vadbo, boste zelo težko naredili kakšen vidnejši rezultat.Kardio vadbo zmanjšajte na minimum, vendar naj bo takrat maksimalno intenziven.

7.Ne trenirate pravilno
Za povečanje mišične mase je potrebno dvigovati uteži.Vendar pazite, da v enemu treningu ne naredite preveč vaj, prevelikega števila serij in ponovitev, da dvigujete ustrezno težo ter da so bistvo vašega treninga kompleksne in ne izolacijske vaje.

8.Preveč se zanašate na dodatke k prehrani
Največja napaka, ki jo delajo predvsem začetniki, je da se preveč zanašajo na dodatke k prehrani.Dodatki ne bodo naredili rezultata namesto vas, zato dajte prednost treningu, prehranjevanju in počitku.Šele ko imate urejena omenjena področja, dodajte procesu pridobivanja mišične mase tudi dodatke kot so beljakovinski napitek, kreatin, aminokisline itd.Pridobivanje mišične mase je maraton in ne šprint, zato se procesa lotite pravilno in učinkovito ter začnite s programom Tvoj fitnes rezultat.

Na vaš uspeh,

==================================================
Ključne besede: fitnes vaje, fitnes trening, trening z utežmi, trening za pridobivanje mišične mase, trening z lastno telesno težo, bodyweight vaje, calistenics vaje, street fitnes, kompleksne vaje, izolacijske vaje, nejc logar fitnes, tvoj fitnes izziv, tvoj fitnes rezultat, logaktiv fitnes, fitnes trener, spletni fitnes trener 1 na 1, osebni trener

Ni komentarjev: