Poišči objavo ali temo na blogu

petek, 18. oktober 2013

Zakaj calistenics trening…?

Pred kratkim sem že pisal tem, ali je boljši trening z utežmi ali z lastno telesno težo (več o tem si lahko preberete tukaj).

Kljub temu, da že leta in leta treniram po sistemu, da izvajam tako vaje z utežmi, kot tudi z lastno telesno težo, do sedaj nikoli nisem posvečal veliko pozornosti tudi bolj zahtevnim vajam z lastno telesno težo.

Zakaj je calistenics trening tako pomemben…?

Vsaj meni osebno zato, ker se z bolj zahtevnimi vajami, ki jih izvajaš z lastno telesno težo, naučiš maksimalno obvladovati svoje telo.Torej bistvo vsega je, da začneš maksimalno obvladovati samega sebe.Seveda so pri tem še druge prednosti, npr. oblikovanje telesa, povečanje moči in konec koncev tudi to, da ti bo obvladovanje lastnega telesa mogoče nekoč rešilo življenje (kje, kako in zakaj ne vem…).

Torej, katere so tiste vaje, ki sem jim začel posvečati dosti več pozornosti in, ki bodo na mojem trening seznamu tudi v prihodnje…?

Za nekatere od njih ne poznam točnega slovenskega izraza, zato vas bi prosil, da za prikaz vaje prosite »strica google-a«.Če začnem z lažjimi, so to počepi na eni nogi (pistol squats), dvig trupa na eni roki (one hand pull ups), sklece na eni roki (one hand push ups) itd.Potem pa preidemo na še težje vaje, ki jih »poguglajte« če želite videti njihovo izvedbo.Ko boste z lahkoto izvajali vaje, kot so muscle-up, potem front in back lever ter human flag (zastava), potem veste, da lahko s svojim telesom naredite karkoli.


Na tvoj fitnes rezultat,

==================================================
Ključne besede: fitnes vaje, fitnes trening, trening za pridobivanje mišične mase, trening za definicijo, vaje z lastno telesno težo, trening z lastno telesno težo, bodyweight vaje, calistenics vaje, street fitnes, nejc logar fitnes, tvoj fitnes izziv, tvoj fitnes rezultat, logaktiv fitnes, fitnes trener, spletni fitnes trener 1 na 1, osebni trener

Ni komentarjev: