Poišči objavo ali temo na blogu

ponedeljek, 30. september 2013

Trening z lastno telesno težo ali trening z utežmi?


Če boste vprašali »street fitneserja«, vam bo rekel, da lahko že samo z vajami z lastno telesno težo naredite mišičasto in izklesano postavo.


Če boste pristopili do »hardcore« in zagrizenega dvigovalca uteži, vam bo dejal ravno obratno.Za pridobivanje mišične mase in lepo oblikovano telo, nujno potrebujete uteži in ni nujno, da izvajate tudi vaje z lastno telesno težo.


Torej, kateri ima prav…?

Delno oba, čisto povsem na nobeden od njiju.Zakaj?Če boste izvajali samo enega od načinov treninga, ne boste nikoli dosegli maksimalnega potenciala za mišice.Vsaka od vaj, pa ne glede nato, ali gre za takšno z lastno telesno težo ali z utežmi, ti omogoča neko dodatno širino, ki jo drugače ne bi bilo.

Katere vaje morajo biti po mojem skromnem mišljenju vedno oz. vsaj večinoma časa na vašem trening programu…?

Od tistih z lastno telesno težo, definitivno dvig trupa na drogu, sklece in dipsi.Ko postanete močnejši in boljši, pa še počepi na eni nogi, sklece na eni roki, mrtvi dvig z lastno telesno težo, muscle-upi ter front lever.

Pri vajah z utežmi pa nikoli ne izpuščajte počepov, mrtvega dviga, potiska s prsi ter dviga droga nad glavo.Vsem naštetim vajam pa lahko dodate še celo morje vaj kjer uteži potiskate, dvigujete ter spuščate…

Posamezniki, ki so uporabljali katerega od mojih trening programov, vam lahko potrdijo, da so bile med vajami v programu vedno tako tiste z utežmi, kot tudi tiste z lastno telesno težo.Razlog zato je preprost…Namreč le tako so lahko naredili maksimalni fitnes rezultat.

Postanite učinkoviti,


==================================================
Ključne besede: fitnes vaje, fitnes trening, trening z utežmi, trening za pridobivanje mišične mase, trening za definicijo, vaje z lastno telesno težo, trening z lastno telesno težo, bodyweight vaje, calistenics vaje, street fitne, nejc logar fitnes, tvoj fitnes izziv, tvoj fitnes rezultat, logaktiv fitnes, fitnes trener, spletni fitnes trener 1 na 1, osebni trener

Ni komentarjev: