Poišči objavo ali temo na blogu

ponedeljek, 3. junij 2013

Kaj moraš jesti za »six pack« trebušnjake?

To da morate zmanjšati ali odpraviti sladkor iz prehrane, če želite imeti izklesane trebušnjake verjetno že veste.Ampak zakaj?Ustavi se namreč sposobnost, da se sprosti nakopičena maščoba, ki je namenjena za energijo.Telo lahko predela le 3-6 gramov enostavnih ogljikovih hidratov naenkrat (ena žlička sladkorja).Sladkor se nahaja v vseh mlečnih izdelkih (laktoza), sadju (fruktoza), sladkarijah (rafiniran sladkor) ter tudi alkoholu.

Če torej kljub velikim naporom v telovadnici še vedno niste nič bližje lepo oblikovanim trebušnim mišicam, pojdite najprej v kuhinjo in poglejte kaj se nahaja v njej!Če boste našli razne kosmiče, jogurt, mleko, pomarančni sok itd. ste že prekoračili tistih 3-6 gramov enostavnih ogljikovih hidratov, ki so bili omenjeni pred tem.


Kaj pa naj sploh jem?!

Viri beljakovin…piščančja in puranja prsa, ribe, jajčni beljaki ter pusto svinjsko meso.

Viri maščob…ribe, oreščki, avokado in olivno olje.

Viri ogljikovih hidratov…polnozrnata živila, ječmen, proso, rjavi riž, ovseni kosmiči ter mlad krompir.

Ne pozabite pa tudi na živila, ki poleg ogljikovih hidratov vsebujejo tudi vlaknine.Na seznamu naj bo stročji fižol, beluši, cvetača, brokoli, špinača, zelje, artičoke, ohrovt, rukola, paprika, bučke, gobe in jajčevci.

Seznam z živili je kar dolg in sedaj ko veste, kaj uporabiti, ste lahko kreativni.Spremembo začnite z 16 tedenskim programom Tvoje izklesano jedro.


Postanite rezultat,

===================================================
Ključne besede: dieta za trebušne mišice, fitnes hrana, hrana za definicijo telesa, prehrana za trebušne mišice, diete za definicijo telesa, trebušne mišice, vaje za trebušne mišice, hujšanje, kako dobiti six pack, trening trebušnih mišic, fitnes za definicijo telesa, kako pridobiti izklesano telo, tvoje izklesano jedro

2 komentarja:

Unknown pravi ...

koliko sadja na dan pa sploh lahko jem? ker vsebuje veliko vitaminov in je sestavina mojega vsakodnevnega smoothiea :D

Kdo je Nejc "Nino" Logar? pravi ...

Če je tvoj cilj nizek odstotek telesne maščobe, potem rajši (vsaj določeno obdobje) vire vitaminov in mineralov ter vlaknin črpaj iz zelenjave...