Poišči objavo ali temo na blogu

torek, 4. december 2012

Pogovor z zmagovalcem v fitnes kategoriji Man Athletic Physique!

Luka Pašič je na 1. Maxximum open-u, ki se je končal pred nekaj tedni, osvojil 1. mesto v kategoriji Man Athletic Physique do 175cm po verziji IFBB.Ker fanta poznam že kar nekaj časa in sva skupaj tudi trenirala v dveh različnih fitnes centrih, sem se odločil, da ga izprašam, kako so potekale njegove priprave na tekmovanje, ter vse ostale podrobnosti, v povezavi s prehranjevanjem in treningom.


1.Koliko časa pred tekmovanjem si začel s ketonsko dieto in "finalnim" delom treninga?

Z dieto sem začel 7 tednov pred tekmo.Namreč, ko sva z bratom prišla iz počitnic, sva izvedela za tekmo (Maxximum open) in se odločila za nastop.To je pomenilo takojšno spremembo jedilnika.Odločila sva se vsak za svojo vrsto diete, jaz za ketonsko, brat za ciklizacijo.Finalni del treninga in jedilnika je potekal zadnji teden pred tekmo z nihanjem ogljikovih hidratov, vode in soli.

2.Kako je v tem času izgledal tvoj jedilnik?

Zajtrk: 4 jajca + 3 omega3 + vitabolic + 2g C vitamina
Malica: 50g whey + 30g lešniki
Kosilo: 250g belega mesa (puran) + zelenjava + 15g olivnega olja
Malica: 50g whey + 30g lešniki
Večerja: 200 rdečega mesa + zelenjava + 10g olivnega olja
Malica: 4 jajca + 3 omega3 + 2g C vitamina

3.Kako je v zaključni fazi pred tekmovanjem izgledal tvoj trening?

V celotnem obdobju priprav in v zaključni fazi je bil moj trening naravnan na dvigovanje manjših bremen, kontrolirani gibi-kontrakcija, veliko ponovitev, serij, malo premora, skupno 1 uro intenzivnosti.Ker nisem izvajal nič dodatne kardio vadbe, je bil trening zame dejansko bolj namenjen stimulaciji mišic.

4.Kakšni so bili končni rezultati preobrazbe (definicija/odstotek telesne maščobe, mišična masa, rezultat na tekmovanju)?

Preobrazba je bila vrhunska. Z bratom sva želela dati na preizkušnjo dve zelo zanimivi dieti pri podobnih pogojih in podobni genetiki (enojajčna dvojčka).Izkazalo se je, da katerakoli dieta prinaša rezultat, če se jo držiš! Iz začetnih 70 kilogramov sem na oder prišel z 62 kilogrami (popolna dehidracija in zelo nizek odstotek telesne maščobe), ter osvojil 1.mesto v Man Athletic Physique do 175cm po verziji IFBB!Več o primerjavi diet, ter vseh ostalih izzivih dvojčkov si lahko preberete na njuni facebook strani TWIN challenge, med drugim tudi o njunem novem projektu o tem, kdo bo pridobil več mišične mase.

Še enkrat čestitke tako Luki kot tudi bratu dvojčku Saši.Trenirajte učinkovito, postanite rezultat

==================================================
Ključne besede: fitnes rezultat, fitnes izziv, sestava jedilnika, sestava trening programa, ketonska dieta, fitnes trening, fitnes vaje, sestava trening programa,

Ni komentarjev: