Poišči objavo ali temo na blogu

ponedeljek, 10. december 2012

Miti o dvigovanju uteži…razkrito!

Glede nato, da boste med obiskom v fitnes centru in med brskanjem po spletu, ter še posebej na forumih naleteli na veliko napačnih in zavajajočih informacij, se splača če ste vsaj malo skeptični.

V nadaljevanju si preberite mite, ki vam lahko onemogočijo napredek pri vašem rezultatu in popravke, ki bodo ponovno pospešili vaš napredek.


Počasnejše dvigovanje za večje mišice…

Nadzorovano počasnejše dvigovanje sicer omogoča, da vaje in ponovitve izvajate pravilno, vendar pa ali boste s tem tudi dejansko pospešili mišično rast?Če boste uteži dvigovali hitreje, boste s tem aktivirali več mišičnih vlaken tipa 2, ki imajo največji potencial za mišično rast.Vendar tega ne počnite na račun pravilne izvedbe!

Dvigovanje težkih bremen za večje mišice…

Težka bremena v kombinaciji z manj ponovitvami (5 ali manj) najbolj pospešijo mišično rast.Vendar ali bo le ta pristop učinkovit pri hitrejši rasti mišic?Dvigovanje zmernih bremen v razmaku 6-15 ponovitev prav tako ustvari optimalno ravnovesje mišične napetosti in presnovnega stresa.

Počitek med serijami je ključen…

Odmor med serijami vam omogoči, da mišice pripravite na maksimalni izkoristek v naslednji seriji.Vendar, kaj pa če se premoru odpoveste?Če boste ostali aktivni tudi med serijami z nizko intenzivnimi gibi, boste s tem povečali končno učinkovitost.
Bodite učinkoviti, pričakujte rezultat

==================================================
Ključne besede: nejc logar fitnes, fitnes program, fitnes rezultati, fitnes vaje, intervalni trening, vzdržljivostni trening, kako dobiti trebušne mišice, topljenje maščob, definicija telesa, izklesane trebušne mišice, pridobivanje mišične mase, fitnes program za mišično maso, kako pridobiti mišično maso, osebni trener fitnesa, fitnes trening, trener fitnesa, fitnes osebni trener,

Ni komentarjev: