Poišči objavo ali temo na blogu

nedelja, 7. oktober 2012

Kofein…Kako vam je lahko v pomoč pri vašem fitnes rezultatu?

Imel naj bi kar nekaj pozitivnih učinkov, ki lahko pripomorejo k izboljšanju fitnes rezultata.Od povečanja energije, povečanja intenzivnosti med treningom, regeneracije po treningu, izgube telesne maščobe ter naj bi pozitivno vplival na vaše zdravje...

Kako deluje…povečuje budnost receptorjev v možganih, kar pomeni da zvišuje živčne dejavnosti in zmanjšuje utrujenost.

Učinek na zdravje…o vplivu kofeina na zdravje je bilo napisanega že veliko.Tako pozitivni kot tudi negativni vplivi, zato tokrat ne bom opisoval raznih raziskal in statistik.Je pa zanimivo, da so tudi pri tistih raziskavah, ki so pokazale negativen vpliv na zdravje, do končnega rezultata prišlo predvsem zaradi prekomerne količine kofeina.

Fitnes učinki…številne raziskave in testi so dokazali pozitivne učinke na povečanje anaerobne moči med treningom, pospešeno izgubo telesne maščobe, več energije in hitrejšo regeneracijo organizma.

Kako ga uporabljati…najbolje boste izkoristili prednosti kofeina, če ga boste jemali eno uro pred treningom.Če ga pred tem še niste jemali kot dodatek k prehrani, začnite z manjšo količino.V primeru, da boste pretiravali s količno, se lahko pojavijo določeni stranski učinki kot so tresenje ali dosti hitrejši utrip srca.


Opozorilo…če ste občutljivi na poživila ali imate težave s kardiovaskularnim sistemom (srce in ožilje), uporaba kofeina ni primerna za vas.

Za optimalni rezultat…vzemite dva enaka dnevna odmerka od 100-300 miligramov.Prvega takoj zjutraj in drugega približno eno uro pred treningom.Najbolj zanesljiv vir kofeina so v obliki tablet, kajti kofein v prahu je lahko količinsko zelo varljiv.

The Caffeine...11,86 €
Na vaš uspeh,


==================================================
Ključne besede: Dodatki k prehrani/športna prehrana: prehrana za pridobivanje mišične mase, prehrana za fitnes, dodatek k prehrani, prehrana za mišice, mišična masa prehrana, mišična masa prehrana, fitnes prehrana, prehrana športnika, prehranski dodatki, fitness prehrana, trgovina s športno prehrano, proteinski napitki, izdelki za hujšanje, beljakovinski napitki, proteini za mišično maso, fitnes trgovina, športna dieta

Ni komentarjev: