Poišči objavo ali temo na blogu

petek, 14. september 2012

Kateri so najboljši viri beljakovin za mišice?

Če ste fitniser, ki redno trenira, ali pa se nato šele pripravljate, potem veste, da so beljakovine (ang. protein) ključne za vaše mišice.Priporočljivo je, da v vsakem obroke zaužijete vsaj nekaj beljakovin.Da vam malo olajšam delo, bom v spodnjih vrsticah napisal nekaj odličnih virov beljakovin, ki jih tudi sam redno uživam.

Piščančja prsa…belo piščančje meso je verjetno eden od najpopularnejših virov beljakovin.Povprečna piščančja prsa vsebujejo 30 gramov beljakovin, poleg tega pa vsebujejo zelo malo maščobe.

Tuna…še eden odličen vir kakovostnih beljakovin.Ker ima »dolgočasen« okus, ji je priporočljivo dodati okusno prilogo.Tunini zrezki so sicer nekoliko dražji od piščančjega mesa, vendar v zmernih količinah dobra naložba za vaše mišice.

Losos…gre za zdrav in okusen vir beljakovin, ki se odlično dopolnjuje z sezonsko zelenjavo in mladim krompirjem.Povprečen zrezek vsebuje 24 gramov beljakovin.

Cottage sir…malo spominja na skuto, vendar je boljšega okusa in ga je možno kombinirati z več vrstami sadja ali zelenjave.Na porcijo vsebuje približno 12 gramov beljakovin.

Beljakovinski napitki…vsak, ki vsaj občasno zavije v telovadnico, je že preizkusil ali redno uporablja beljakovinski napitek.Hitra in enostavna priprava, poleg tega pa omogoča vašemu telesu, da takoj po končanem treningu dobi »gorivo« za mišice.


Če boste v svoj jedilnik vključili veliko svežih rib, ter kvalitetnega vira belega mesa, ko ne boste imeli časa, zaužili dober vir kvalitetnih beljakovin v obliki napitka, za malico pa pojedli porcijo cottage sira, ter temu dodali še kvaliteten trening, bodo tudi vaše mišice začele kazati novo podobo.Na vaš uspeh,

===================================================
Ključne besede: dieta za rast mišic, hrana za mišice, dieta za trebušne mišice, fitnes hrana, hrana za definicijo telesa, beljakovinski napitki rast mišic, prehrana za trebušne mišice, diete za definicijo telesa, pravilna prehrana za povečanje mišične mase, prehrana med pridobivanjem mišične mase, fitnes jedilnik za maso, hrana za mišice, ketonska dieta jedilnik, paleo dieta jedilnik, fitnes jedilnik, fitnes jedilnik tedenski, jedilnik za pridobivanje mišične mase, jedilnik za definicijo, prehrana za fitnes,

Ni komentarjev: