Poišči objavo ali temo na blogu

sreda, 19. september 2012

Kakšna je razlika med sirotko/whey in kazeinom…?

Za tiste, ki ne veste, v obeh primerih govorimo o beljakovinah, ali kot v zadnjem času radi uporabljamo izraz o proteinih.

In kakšna je razlika?

-Whey je najhitreje prebavljiva beljakovina, to je pomembno zato, ker želite po treningu čim hitreje »prenesti« zaužite beljakovine v mišice.

-Kazein se prebavlja počasneje, skupaj z whey-om pa tvori vrhunsko kombinacijo beljakovin za hitrejšo in boljšo rast mišic.

Kako delujeta?

Po vnosu whey beljakovin v telo, traja manj kot 30 minut, da pridejo do vašega krvnega obtoka in mišičnega tkiva.Ravno zaradi tega je priporočljivo, da jih zaužijete takoj po treningu, oziroma v roku 20 minut po končanem treningu.

Ker se kazein prebavlja dosti počasneje, pride do vaših mišic šele po približno 2-3 urah.Vendar pa mišične celice potrebujejo tudi bolj dolgoročne beljakovine skozi dan, zato je kazein odlična izbira tekom dneva, v kombinaciji z sirotkami/whey po treningu ali pred spanjem.

Moj izbor za vas je sledeč...


100% Whey Gold Standard

THE CaseinPostanite rezultat,

===================================================
Ključne besede: dieta za rast mišic, hrana za mišice, dieta za trebušne mišice, fitnes hrana , hrana za definicijo telesa, beljakovinski napitki rast mišic, beljakovinski napitki, športna prehrana, napitek za športnike, najboljši napitek za pridobivanje mišične mase, prehrana za trebušne mišice, diete za definicijo telesa, športna prehrana za eksplozivnost, pravilna prehrana za povečanje mišične mase, prehrana med pridobivanjem mišične mase,

Ni komentarjev: