Poišči objavo ali temo na blogu

četrtek, 23. avgust 2012

Postanite organizirani...Načrtujte prehranjevanje

Kadarkoli se pogovarjam s kom, ki mu prehranjevanje povzroča težave, vedno kot razlog navede, da je enostavno premalo časa, da bi se lahko kvalitetno prehranjeval.

Za boste izboljšali prehranjevalne navade, se morate načrtno organizirati, to je namreč ključ do uspeha!

Naj vam dam nekaj napotkov iz lastnih izkušenj, kako se vsakodnevno redno in kvalitetno prehranjevati, ter s tem pospešiti proces preobrazbe telesa…

V trgovini…da se hrana, ki ne spada na vaš jedilnik ne bo znašala v vaši kuhinji, morate zato poskrbeti že v trgovini.Pred nakupom se dobro organizirajte in si na listek napišite, katera živila potrebujete.V nakupovalni voziček postavite le živila iz seznama, tega se strogo držite.

Priprava obrokov…Če ste čez dan zelo aktivni in nimate časa za pripravo vsakega obroka posebej, si jih takrat ko imate čas, pripravite več naenkrat.Jaz si vedno spečem dovolj mesa, rib in riža za 2-3 dnevne obroke.Če boste poleg pripravili tudi dovolj solate in imeli na razpolago še beljakovinski napitek, se vam enostavno ne more zgoditi, da bi ostali lačni ter izpuščali obroke, ali še slabše, da bi lakoto potešili s hitro in predelano hrano.

Na poti…Ko ste odsotni od doma za več ur zaradi službe ali raznih obveznosti, si za seboj pripravite obroke, ki jih lahko zaužijete kjerkoli.Osebno se tega lotim tako, da si v eno plastično posodo pripravim dušeni riž in ribe ali puranovo meso, v drugo posodo solato, 1-2 beljakovinska napitka, ter oreščke in sadje.

Ko pridete domov…če ste bili dobro organizirani, imate obrok že pripravljen in ga je potrebno le še pogreti, kar vam bo vzelo le nekaj minut.V nasprotnem primeru boste začeli iz hladilnika grabiti vse kar vam bo prišlo pod roke.

Torej kot vidite, lahko že z nekaj enostavnimi pristopi, ki vam ne bodo vzeli veliko časa, le nekaj kreativnosti in načrtovanja, preprečite izpuščanje obrokov, ter neproduktivno prehranjevanje…

V pomoč pri sestavi jedilnika vam lahko pomagam kot vaš
Spletni fitnes trener 1 na 1, ali pa kliknite na Tvoj fitnes rezultat in izberite program, ki je prilagojen vašim fitnes ciljem.
Na vaš rezultat,

==================================================
Ključne besede: dieta, dieta za rast mišic, hrana za mišice, dieta za trebušne mišice, fitnes hrana, hrana za definicijo telesa, beljakovinski napitki rast mišic, beljakovinski napitki, športna prehrana, napitek za športnike, najboljši napitek za pridobivanje mišične mase, prehrana za trebušne mišice, diete za definicijo telesa, športna prehrana za eksplozivnost, pravilna prehrana za povečanje mišične mase, prehrana med pridobivanjem mišične mase,

Ni komentarjev: