Poišči objavo ali temo na blogu

torek, 7. avgust 2012

Naredite sorazmerje med zgornjim in spodnjim delom telesa

Po logiki bi moralo biti razumljivo, da vaš trening potrebuje ravnovesje med zgornjim in spodnjim delom telesa.To namreč omogoča telesu simetrično uravnoteženo postavo. Sem pa že velikokrat v fitnes centrih videl fante s tako imenovanimi »kurjimi nogami«, kjer je zgornji del telesa, prevzel celotno pozornost, noge pa so bile totalno prezrte.

Če izpustite trening za noge, je to tako, kot če bi pozabili na nekaj delov pri motorju vašega vozila.Vožnja, če sploh, bi potekala z veliko težavo.Podobno velja pri vašemu telesu. Kompleksna gibanja za spodnji del telesa namreč obremenijo praktično vse mišice v telesu.

Nekaj navodil, kako naj se izvaja vaje za spodnji del telesa.Najprej vedno naredite nekaj serij za ogrevanje z lažjo težo.Začetniki naj vedno izvajajo več serij in ponovitev, kot tisti, ki trenirajo že nekaj časa.Razlog zato je preprost, namreč dalj časa kot trenirate, z večjo težo morate obremenjevati vaše mišice.Po vsaki seriji si vzemite 2-3 minute premora...

Začetniki:

Počepi- 3 serije z 8-10 ponovitvami
Mrtvi dvig- 3 serije z 8-10 ponovitvami
Potisk nog- 3 serije z 8-10 ponovitvami

Nadaljevalni:

Počepi- 3 serije z 6-8 ponovitvami
Mrtvi dvig- 3 serije z 6-8 ponovitvami
Potisk nog- 3 serije z 6-8 ponovitvami
Predklon z drogom (Stiff Legged Deadlift)-3 serije z 6-8 ponovitvami

Napredni:

Trening A (1 x na teden)

Počepi- 3 serije z 4-8 ponovitvami
Potisk nog- 3 serije z 4-8 ponovitvami
Izpadni korak- 3 serije z 6-8 ponovitvami

Trening B (1 x na teden)

Mrtvi dvig- 3 serije z 4-8 ponovitvami
Predklon z drogom (Stiff Legged Deadlift)-3 serije z 4-8 ponovitvami
Spuščanje trupa naprej in upogib nog (Good Mornings exercise)-
3 serije z 6-8 ponovitvami


Najpomembnejše pri treningu nog je to, da ga ne izpuščate.Posledice so namreč lahko kar hude, kar je lepo vidno na zgornji fotografiji.Da boste razvili tako zgornji kot spodnji del telesa, potrebujete trening program, ki vas bo vodil korak za korakom in vas pripeljal do končnega fitnes rezultata.
Postanite rezultat,

==================================================
Ključne besede: nejc logar fitnes, fitnes program, fitnes rezultati, fitnes vaje, kako dobiti trebušne mišice, topljenje maščob, definicija telesa, izklesane trebušne mišice, jedilnik za trebušne mišice, pridobivanje mišične mase, fitnes program za mišično maso, kako pridobiti mišično maso, jedilnik za mišično maso, fitnes jedilnik za maso, hrana za mišice, ketonska dieta jedilnik, paleo dieta jedilnik, fitnes jedilnik, fitnes jedilnik tedenski, jedilnik za pridobivanje mišične mase, osebni trener fitnesa, fitnes trening, trener fitnesa, fitnes osebni trener, jedilnik za definicijo, prehrana za fitnes,

Ni komentarjev: