Poišči objavo ali temo na blogu

četrtek, 19. julij 2012

Poznate svoj tip telesa…?

Tri glavne kategorije telesa so Ectomorph, Endomorph in Mesomorph.Na vse tri tipe v celoti vpliva genetika in ima zelo pomembno vlogo pri tem, kako in ali bo vaše telo izgubilo odvečno telesno maščobo in povečalo mišično maso.

Ectomorph…Je »vladar v obliki« postave in je v primerjavi z drugim dvema oblikama telesa bolj droben.Hitri metabolizem preprečuje kopičenje odvečne telesne maščobe, ter hkrati omogoča tudi hitrejši proces pri definiciji telesa.Pridobivanje mišične mase je dosti težje kot pri ostalih dveh tipih telesa, je pa zaradi vitke postave vsak kvalitetno pridobljen kilogram še toliko bolj viden.Ectomorphi prevladujejo tudi pri vzdržljivosti.

Kar se tiče trening načrta, mora Ectomorph največ pozornosti nameniti visoko intenzivnim kompleksnim gibanjem, pri katerih obremenijo čim več mišičnih skupin.Takšne vaje so počepi, mrtvi dvig, potisk s prsi itd.Izolacijskim vajami, ki neposredno vplivajo na manjše mišične skupine, ni potrebno nameniti tolikšne pozornosti (kar pa ne pomeni, da jih ne rabite izvajati!).Da boste spodbudili maksimalno mišično rast, izvajajte kompleksne vaje v 2-3 serijah z 6-8 ponovitvami.

Prehranjevanje je seveda najtežji del in sicer zaradi hitrega metabolizma.Imejte redne manjše obroke na vsake 2-3 ure.Hrana naj bo bogata z beljakovinami in kompleksnimi ogljikovimi hidrati.

Priporočen program preobrazbe za Ectomorph-e je Skrivnosti za suhce.

Tisti posamezniki, ki so tipa Endomorph imajo ponavadi več oblog maščobe okoli pasu in prekomerno telesno težo.Dobra lastnost tega tipa telesa je, da lažje pridobivajo mišično maso, vendar dosti težje porabijo odvečno telesno maščobo, prav tako pa je njihov nivo vzdržljivosti nižji.

Pri trening programu naj bo več poudarka na vzdržljivosti, kar pomeni da naj vsebuje več serij in ponovitev, idealno je 4-5 serij z 10-12 ponovitvami.S tem boste skurili več kalorij, ter poleg razvili tudi mišice, kar je ključno za definicijo telesa.Kardio trening je pri omenjeni mišični skupini zelo pomemben in naj se ga izvaja po vzdržljivostnem treningu.

Hrana naj bo prav tako bogata z beljakovinami in kompleksnimi ogljikovimi hidrati, pomembno pa je, da dnevno naredite kalorični primanjkljaj.

Priporočen program preobrazbe za Endomorph-e je Tvoje izklesano jedro.

Mesomorph-i so genetsko najbolj nadarjeni, kar s področja fitnesa pomeni, da najlažje pridobivajo mišično maso in definicijo telesa, hkrati pa imajo tudi visok nivo vzdržljivosti.

Najboljše lastnosti so, da pridobljeno mišično maso z lahkoto tudi obdržijo.Več mišične mase v kombinaciji z kardio vadbo pomeni tudi več skurjene odvečne telesne maščobe.Na žalost je takšen tip telesa najbolj redek.

Če želi Mesomorph pridobiti mišično maso, naj izvaja takšen trening kot Ectomorph, v primeru, da je njegov cilj definicija telesa, pa takšnega kot ga izvaja Endomorph.Jedilnik naj bo uravnotežen in kombinacija jedilnika obeh ostalih mišičnih skupin.

Priporočen program preobrazbe za Mesomorph-e je Tvoj fitnes rezultat.


Da boste prišli do ultimativne preobrazbe telesa, vam bo v veliko pomoč trening program in jedilnik za vaš tip telesa, najdete ga na Tvoj fitnes rezultat.Na vaš rezultat,

===================================================
Ključne besede: nejc logar fitnes, fitnes program, fitnes rezultati, fitnes vaje, intervalni trening, vzdržljivostni trening, kako dobiti trebušne mišice, topljenje maščob, definicija telesa, izklesane trebušne mišice, jedilnik za trebušne mišice, pridobivanje mišične mase, fitnes program za mišično maso, kako pridobiti mišično maso, jedilnik za mišično maso, fitnes jedilnik za maso, hrana za mišice, ketonska dieta jedilnik, paleo dieta jedilnik, fitnes jedilnik, fitnes jedilnik tedenski, jedilnik za pridobivanje mišične mase, osebni trener fitnesa, fitnes trening, trener fitnesa, fitnes osebni trener, jedilnik za definicijo, prehrana za fitnes, diete za hujšanje, diete hujšanje

Ni komentarjev: