Poišči objavo ali temo na blogu

sreda, 4. julij 2012

Dejavnik pri prehranjevanju, ki ga ne smemo zanemariti…

Glikemični indeks je število, ki razvršča živila glede na to, kako vplivajo na dvig krvnega sladkorja v primerjavi z referenčnim živilom.

Zakaj sploh moramo paziti na glikemični indeks ?

Ogljikovi hidrati so primarni vir energije za normalno delovanje telesa.Ko OH zaužijemo se živilo najprej prebavi do enostavnih sladkorjev. Nato se absorbirajo v kri in zato pride do višjega nivoja sladkorja v krvi.

Telo najbolje deluje če je nivo krvnega sladkorja relativno stabilen.Če nam krvni sladkor močno pade, postanemo lačni in počutimo se izčrpano.

Če se nivo krvnega sladkorja nenadoma zviša, pa se iz trebušne slinavke poveča izločanje inzulina.Ta služi za zniževanje količine sladkorja v krvi, odvečni sladkor pa spremeni v trigliceride, ki se shranijo v maščobne celice.

To pomeni, da večji kot je dvig sladkorja v krvi, več insulina se sprosti in zato se več trigliceridov skladišči v maščobne celice.

In ravno zaradi tega moramo paziti na glikemični indeks, v nasprotnem primeru namreč začnemo pridobivati odvečne kilograme!Načrtujte nakup predhodno in pazite, da se v vašem nakupovalnem vozičku ne znajde kaj nezaželjenega...Avtor tokratnega članka je bil Amadej Cesar, ki se zadnjih sedem let ukvarja z različnimi borilnimi veščinami, v zadnjem letu pa je veliko pozornosti začel namenjati tudi fitnesu in kvalitetnemu prehranjevanju.

Ključne besede: dieta za rast mišic, hrana za mišice, dieta za trebušne mišice, fitnes hrana, hrana za definicijo telesa, beljakovinski napitki rast mišic, beljakovinski napitki, športna prehrana, napitek za športnike, najboljši napitek za pridobivanje mišične mase, prehrana za trebušne mišice, diete za definicijo telesa, športna prehrana za eksplozivnost, pravilna prehrana za povečanje mišične mase, prehrana med pridobivanjem mišične mase,

Ni komentarjev: