Poišči objavo ali temo na blogu

nedelja, 29. april 2012

Trebušne mišice se naredijo v kuhinji!

Svoje telo si vedno predstavljajte kot avto, hrano pa kot gorivo.Polnjenje telesa s slabo hrano in praznimi kalorijami v obliki trans maščob in enostavnih ogljikovih hidratov (sladkor) vam bo prineslo le odvečno telesno maščobo in pomanjkanje energije.

Kaj pomeni jesti čisto…?

Kratko in jedrnato bi to pomenilo prehranjevanje z organsko in ne predelano hrano.Če pa se spustimo bolj v podrobnosti, bo to pomenilo sledeče…

Napitki…

Velikokrat ljudje naivno verjamejo, da so razni izotonični ter sadni napitki zdravi.Vendar pa se pijača brez hranilne vrednosti shranjuje kot maščoba.

Dovoljeno: črna kava (pred treningom), zeleni čaj, voda


Pakirana hrana…

Takšna hrana že zaradi daljše obstojnosti vsebuje več sestavin, ki niso dobrodošle za vaše mišice, še posebej trebušne.Pakirano sadje in oreščki vsebujejo preveč sladkorja, soli, ter ostalih škodljivih snovi.

Dovoljeno…sveže sadje (po treningu) in nesoljeni oreščki


Ocvrta prehrana…

Če se ji boste uspeli izogniti, boste že samo s tem naredili velik korak naprej k preobrazbi telesa.Sam osebno ocvrte hrane ne uživam že kar nekaj let in jo prav nič ne pogrešam, čeprav sem bil včasih velik ljubitelj dunajskega zrezka in ocvrtega krompirčka.

Dodatek…

Prav tako se čim bolj izogibajte hrani v konzervah, ker vsebuje zelo veliko soli ter ostalih škodljivih aditivov.

In še zadnji nasvet…

Bodite kreativni v kuhinji in namesto soli uporabljajte naravne začimbe, kot so majaron, žajbel, bazilika, cimet, kajenski poper, timjan itd.Omenjene naravne začimbe imajo tudi hranilne koristi, kot so uravnavanje krvnega sladkorja in raztrupljanje telesa.


Kje želite biti vi…?

Naredite 70% rezultata pri prehranjevanju in še zadnjih 30% pri treningu s pomočjo programa Tvoje izklesano jedro.Prehranjujte se inteligentno,

=================================================
Ključne besede: Tvoje izklesano jedro, prehranjevanje, sestava jedilnika, trening program, program preobrazbe, fitnes vaje, oblikovanje trebušnih mišic,

Ni komentarjev: