Poišči objavo ali temo na blogu

nedelja, 8. januar 2012

Hrana za mišice, ki mora končati v vašem nakupovalnem vozičku…

Če želite imeti mišičasto in izklesano postavo, morate nakupovati hrano, ki vam bo to omogočala.Da bo vaše nakupovanje malo lažje, bom v nadaljevanju objave napisal, kaj morate položiti v vaš nakupovalni voziček…

Goveje meso…je pomemben graditelj mišične mase zaradi vsebnosti beljakovin, holesterola, železa ter vitamina b.

Pesa…s hranili, ki jih vsebuje, izboljšuje delovanje jeter, delovanje sklepov, v kliničnih raziskavah pa je bilo dokazano, da izboljšuje tudi mišično moč in eksplozivnost.

Riž…se prebavlja počasneje in pripomore k izboljšanju nivoja energije skozi dan, ter med treningom.Pripomore pa tudi k dvigu rastnega hormona, kar je ključno tako pri pridobivanju mišične mase, kot tudi pri definiciji.

Pomaranče…so v pomoč tako pri procesu pridobivanja mišične mase, kot tudi pri vzdržljivosti, še posebej če jih uživamo pred treningom.

Melone…so zaradi relativno nizke vsebnosti fruktoze in hitro prebavljivih ogljikovih hidratov odlična izbira takoj zjutraj na tešče, ko je bilo vaše telo celo noč v mirovanju in kataboličnem stanju.So pa tudi eden od redkih sadežev, ki jih lahko pojeste po treningu.

Cottage sir…je bogat vir kazeina, počasneje prebavljivih beljakovin in zaradi tega priporočljiv za uživanje v večernem času.

Jajca…so seveda znana, kot odličen vir beljakovin, vendar ne samo beljaki, ampak tudi rumenjaki, kjer se nahaja holesterol.Vendar naj vas ne skrbi, gre za »dober« holesterol, ki je v veliko pomoč pri izgradnji mišic.

Mleko (organsko)…vsebuje whey/sirotka, ter kazein.Poleg tega, da je bogat vir beljakovin, vsebuje tudi amino kisline ter omega 3 maščobne kisline.

Špinača…je odličen vir glutamina, ki je pomemben pri pridobivanju puste mišične mase.

Jabolka…o njih verjetno že vse veste, dodam lahko le, da jih je koristno uživati pred treningom, zaradi odličnega vira hranil kot so hidrati in vlaknine.

Če želite sedaj sestaviti še učinkovit jedilnik, vam bo pri tem v veliko pomoč priročnik tvoj fitnes rezultat, kjer boste poleg opisa za sestavo jedilnika dobili tudi veliko enostavnih receptov za pripravo okusnih jedi.Prehranjujte se učinkovito,

==================================================
Ključne besede: sestava jedilnika, sestava obrokov, prehranjevanje, fitnes obroki, obrok pred treningom, obrok po treningu, zajtrk, pridobivanje mišične mase, definicija telesa, tvoj fitnes rezultat

Ni komentarjev: