Poišči objavo ali temo na blogu

ponedeljek, 23. januar 2012

4 pravila za napredno prehranjevanje in nove mišice

Trenirate že nekaj časa, ste sicer zadovoljni s svojim napredkom, ampak ne napredujete več kot na začetku?Kot začetnik lahko dobro napredujete že z osnovnim načinom prehranjevanja, v nadaljevanju pa morate nadgraditi svoje prehranjevanje, če želite še naprej pridobivati čisto mišično maso in ne odvečne telesne maščobe.

Ob pravem trenutku zaužite ogljikove hidrate...

So ključnega pomena pri pridobivanju mišične mase, ampak če niste pazljivi, tudi pri pridobivanju odvečne maščobe.Zaužite obrok bogat s kompleksnimi ogljikovimi hidrati približno eno uro pred treningom.To vam bo zagotovilo dolgotrajno energijo skozi proces treninga.

Približno eno do dve uri po treningu se zopet »napolnite« s hidrati in sicer za obnovo in novo rast mišičnega tkiva.Poleg ogljikovih hidratov ne pozabite zaužiti tudi zadostne količine beljakovin.Ob ostalih obrokih dneva se hidratov bolj kot ne izogibajte.

Ob dnevih ko nimate treninga, večjo količino ogljikovih hidratov zaužite le v prvem obroku dneva.Drugače pa raje pozornost namenite beljakovinam in zdravim maščobam, kar vam bo zagotovilo dnevno potrebo po kalorijah.

Odločite se za prave beljakovine...

Vsi vemo, da so beljakovine gradniki mišic.Ampak kljub temu vsi viri beljakovin niso enaki.Tiste, ki so rastlinskega izvora namreč ne vsebujejo zadosti aminokislin, ki so potrebne za povečanje mišične mase.Prav tako ne namenite preveč pozornosti beljakovinskim praškom, kljub temu, da so odlična izbira za po treningu zaradi hitre prebave.Če želite pridobiti kvalitetno mišično maso, naj bodo na vašem jedilniku ribe, meso in jajca.

Maščobe naj bodo vaš zaveznik...

Za ultimativno preobrazbo je ključno, da uživate prave maščobe.Esencialne maščobne kisline so pomembne če želite imeti izklesano postavo, lepo kožo, pripomorejo pa tudi k boljšemu delovanju možganov.Zadostno uživanje maščob bo pripomoglo, da si boste hitreje opomogli po napornem treningu in se izognili bolečinam v mišicah in sklepih.Vašemu prehranjevanju morate torej dodati olivno olje, oreščke, avokado, ter še nekatere ostale vire zdravih maščob.

Pogostost vaših obrokov...

Vem, da se v bodybuildingu, fitnesu in tudi na splošno glede prehranjevanja zagovarja, da imate več dnevnih obrokov, nekje od 5-7, ki naj si sledijo na približno 3-4 ure.Ali boste bili neuspešni če se ne boste držali takšnega procesa?Ni nujno!

Nekateri težko zajtrkujejo takoj ko se zbudijo.Med njimi sem ponavadi tudi jaz, zato vedno zajtrkujem šele približno eno uro potem in takrat si ponavadi pripravim kar obilen obrok.To mi tudi omogoči, da potem lažje zaužijem več kalorij v obroku.

Pogostost obrokov si prilagodite sami glede na dnevno potrebo po kalorijah, lakoti in času, ki ga imate na voljo.Bistveno je, da zaužijete zadosti beljakovin, ter da napolnite telo z ogljikovimi hidrati v času treninga, torej pred in po...

Kako se učinkovito prehranjevati med pridobivanjem mišične mase ali med definicijo telesa, si preberite v priročniku Tvoj fitnes rezultat, kjer je opisan proces učinkovitega prehranjevanja, kako sestaviti jedilnik, ter tudi recepti za pripravo okusnih obrokov.Postanite učinkoviti,

==================================================
Ključne besede: dieta za rast mišic, hrana za mišice, dieta za trebušne mišice, fitnes hrana, hrana za definicijo telesa, beljakovinski napitki rast mišic, prehrana za trebušne mišice, diete za definicijo telesa, pravilna prehrana za povečanje mišične mase, prehrana med pridobivanjem mišične mase, pridobivanje mišične mase, mišična masa, kako povečati mišično moč, program za mišično maso, rast mišične mase, kako dobiti mišice, trening za moč, kako povečati mišično maso, kako pospešiti rast mišic, pravila pridobivanje mišične mase, fitnes za definicijo telesa, kako pridobiti izklesano telo,

Ni komentarjev: