Poišči objavo ali temo na blogu

četrtek, 8. december 2011

Kaj morate upoštevati pri treningu, da boste lažje povečali moč...

Če bi primerjali posameznika, ki izvaja trening za moč 52 tednov in tistega, ki to počne le 16-24 tednov letno, bi videli, da ne bi bilo prevelike razlike med obema v pridobljeni moči.

Kot prvo si na vsakih 8-12 tednov vzemite teden dni premora, kar pomeni, da takrat ne obiskujte fitnesa.Še dodatno pa na vsakih 4-8 tednov zmanjšajte težo uteži, ki jo dvigujete in sicer le na 40-60% maksimalne moči.Tudi to izvajajte teden dni.

Verjetno mislite, da boste zaradi tedenskega premora ali zmanjšanja obremenitve pri dvigovanju izgubili na moči, vendar naj vas pomirim, to se ne bo zgodilo.Večina posameznikov s takšnim pristopom treninga le še dodatno poveča moč.

Tudi ko sem sam izvajal treninge za moč, sem opazil, da sem po tednu dni premora, ali po tednu, ko sem dvigoval manj obremenitve na utežeh, potem dosti hitreje zopet povečeval maksimalno težo, ki sem jo dvigoval na utežeh.Dejansko je takšen pristop najboljši takrat, ko se že nekaj časa trudite na mestu in kar ne uspete več dvigniti večjih bremen.Takrat je čas za počitek.

Poleg zmanjševanja bremen na utežeh in kratkih počitkov, je priporočljivo tudi, da si dvakrat letno vzemite malo daljši premor od dvigovanja uteži, npr. 10-14 dni in sicer je najbolje izkoristiti čas okoli praznikov in med poletjem, takrat ko načrtujete dopust.

Ravno zaradi tega je Tvoj fitnes rezultat tako učinkovit, tudi če proces preobrazbe traja 52 tednov, je vmes dovolj premora za regeneracijo mišic, treningi za moč, mišično maso in definicijo pa se med seboj odlično dopolnjujejo, tako da lahko stalno napredujete in proces zaključite z ultimativno preobrazbo telesa.Postanite boljši,

===================================================
Ključne besede: pridobivanje mišične mase, kako povečati mišično moč, program za mišično maso, rast mišične mase, bodybuilding trening program, kako dobiti mišice, trening za moč, bodybuilding vaje, fitnes vaje za hrbet, kako pospešiti rast mišic, kako dobiti six pack, trening trebušnih mišic, kako pridobiti izklesano telo, fitnes trening program, najboljši trening, testosteron fitnes, fitnes vaje, kako povečati telesni metabolizem, kako povečati testosteron, priročnik za vadbo

Ni komentarjev: