Poišči objavo ali temo na blogu

četrtek, 20. oktober 2011

Vaše vprašanje + moj odgovor = Tvoj fitnes rezultat

Vprašanje: Rad bi povečal mišično maso, ter poleg ne pridelal preveč odvečne maščobe.Kakšen pristop naj uporabim…?

Posvetite se samo enemu cilju naenkrat, če boste delali več stvari naenkrat, je velika verjetnost, da boste imeli na koncu namesto uspeha frustracije, ker niste dosegli niti prvega, niti drugega cilja.

Sam se vedno posvetim enemu cilju naenkrat, 16 mesecev sem delal intenzivno na pridobivanju mišične mase, naslednjih 12 na pridobivanju maksimalne moči, ter na koncu 4-6 mesecev na kurjenju odvečne telesne maščobe.

Po lastnih izkušnjah lahko trdim, da boste imeli dosti večji uspeh, če se boste lotili samo enega cilja naenkrat!


Vprašanje: Ko prekinem s pridobivanjem mišične mase in začnem s procesom definicije telesa, ali moram spremeniti tudi trening…?

Nadaljujte s treningom, ki ste ga izvajali, ko ste pridobivali mišice, če jih želite tudi zadržati.Sam osebno zadržim isti obseg treninga tako pri pridobivanju mase, kot tudi pri treningu za definicijo.

Če boste zmanjšali intenzivnost treninga, je velika možnost, da se vam bo zmanjšala tudi moč in obseg mišic.Če bi se radi znebili odvečne maščobe, dodajte kardio vadbo in naredite primanjkljaj v dnevno zaužitih kalorijah, trening z utežmi pa uporabite, da obdržite mišično širino.


Vprašanje: Treniral sem 5x tedensko, poleg tega sem izvajal kardio vadbo vsak dan po 1 uro, sedaj pa je moja postava preveč koščena in kljub temu, da imam raven trebuh, se še vedno ne vidijo »six-pack-i«.Kje sem naredil napako…?

Preveč kardia in na splošno treveč treninga!Zaradi prevelikega obsega treninga in premalo počitka za regeneracijo, se je visoko dvignil kortizol (stresni hormon) in s tem do izraza ni prišel testosteron, ki je zadolžen za rast mišic.

Spremenite način treninga, z utežmi vadite 3-4 x tedensko, intenzivno vendar kratko kardio vadbo, kot so intervali šprinta ali tek v klanec, pa izvajajte 2x tedensko po 20 minut.

Vprašanje: Kakšno naj bo moje prehranjevanje ob dnevih, ko nimam treningov…?

Vaše prehranjevanje naj ostane isto tako ob dnevih ko trenirate, kot tudi ob tistih dnevih ko imate počitek za regeneracijo.Obstaja še nekaj učinkovitih metod, kot je npr. kroženje s kalorijami in podobno, vendar pa je za večino običajnih posameznikov to preveč kompliciran proces.Edino kar lahko spremenite je, da ob dnevih ko ne trenirate, izpustite dodatke k prehrani, ki jih običajno uživate pred in po treningu.
Vsi bralci bloga Tvoj fitnes izziv, ki še nimate programa Tvoj fitnes rezultat (dvd+priročnik), in ga boste naročili do 18. novembra, boste imeli poštnino brezplačno.

+ vsi imetniki programa Tvoj fitnes rezultat, boste lahko programa za povečanje mišične mase ali izklesane trebušne mišice, ki bosta na voljo od decembra naprej na dvd-ju, prejeli po posebni promocijski ceni…Na vaš uspeh,

==================================================
Ključne besede: Tvoj fitnes rezultat, tvoj fitnes izziv, program za mišično maso, program za definicijo telesa, trening program, fitnes program, bodybuilding program, fitnes vaje, osebni trener, moj trener, fitnes trener,

Ni komentarjev: