Poišči objavo ali temo na blogu

četrtek, 29. september 2011

Kuhanje za mišice…Katero olje naj uporabim?

To, da je hrana zelo pomemben dejavnik telesne preobrazbe, verjetno že veste.Velikokrat odločajo že malenkosti.Ali veste, katero olje uporabljati pri kuhanju in zakaj?Preberite si v nadaljevanju…

Arašidevo olje je bogato z mono-nenasičenimi maščobami, vsebuje pa tudi oleinsko in linolejsko kislino ter je bogat vir vitamina E.Zaradi svoje sestave je primerno za kuhanje pri visokih temperaturah, vsebuje tudi veliko antioksidantov.

Mandljevo olje je bogato z dobrimi nenasičenimi maščobami, minerali ter vitamini E, A in B. Če želite, da ohrani vse svoje poglavitne sestavine, naj bo toplotno obdelano le do 40 stopinj.

Kokosovo olje ima visoko vsebnost nasičenih maščob, primeren je za peko, ker pri višjih temperaturah ne oksidira in ne tvori škodljivih transmaščobnih kislin…V hladilniku se strdi v mast.

Ekstra deviško olje ni dobro za kuho, ker se uniči pri visokih temperaturah.Raziskave so pokazale, da se ob enotedenskem uživanju dveh čajnih žličk (približno 23 gramov) olivnega olja na dan ljudem zniža raven slabega holesterola, v krvi pa se povečajo vsebnosti antioksidacijskih sestavin, zato se zmanjšuje tveganje za srčne bolezni.


Več o tem, kako se prehranjevati, če želite imeti mišičasto in izklesano postavo, si preberite v priročniku Tvoj fitnes rezultat.

Prehranjujte se inteligentno,

=================================================
Ključne besede: dieta za rast mišic, hrana za mišice, dieta za trebušne mišice, fitnes hrana, hrana za definicijo telesa, športna prehrana, prehrana za trebušne mišice, diete za definicijo telesa, pravilna prehrana za povečanje mišične mase, prehrana med pridobivanjem mišične mase,

Ni komentarjev: