Poišči objavo ali temo na blogu

petek, 17. junij 2011

Razlogi zakaj niste izklesani…

Recimo da se skoraj nikoli ne prekršite pri prehranjevanju, redno trenirate, izvajate kar veliko kardio vadbe, dvigujete uteži, pa kljub temu ne uspete pridobiti izklesanih trebušnih mišic.Mogoče ni težava v prehranjevanju ali količini treninga, ampak v tem, kako trenirate…!

Preveč kardio vadbe…?Veliko ljudi napačno misli, da bodo z dvigovanjem uteži povečali mišično maso, s kardio vadbo pa postali bolj vitki.Prav zaradi takšnega razmišljanja potem preživijo po celo uro na raznih tekalnih napravah ali steperjih, ter za konec na kratko okoli 15 minut dvigujejo uteži ali vadijo na fitnes napravah.Rezultat tega je, da sicer izgubijo nekaj kilogramov, vendar niso nič bolj vitki kot pred tem.

Tukaj so dejstva!Trening z utežmi vam bo pomagal do bolj vitke postave, medtem ko ima kardio vadba lahko celo negativen vpliv na sestavo telesa, torej odstotek telesne maščobe, kajti preveč omenjene vadbe ustvari katabolično stanje v telesu.

Več mišic pomeni hitrejši metabolizem, kar pomeni, da se skuri več telesne maščobe in postava postane bolj vitka.Med kardio vadbo sicer potrošite več kalorij kot pri dvigovanju uteži, ampak proces kurjenja kalorij se nadaljuje tudi še ko ste trening z utežmi že končali, torej med počitkom.

To sicer ne pomeni, da morate kardio vadbo čisto prečrtati iz trening programa, ampak namesto dolgega in dolgočasnega teka izvajajte kratko vendar intenzivno kardio vadbo med katero boste skurili dosti več maščobe in obdržali pusto mišično maso.Bistvo je torej v intenzivnosti.

Če je le možno, ločite oba načina treninga, kar pomeni, da je dan ko imate počitek od dvigovanja uteži najbolj primeren čas za visoko intenziven kardio trening.

Ali imate preveč monoton trening…?Če s trenutnim trening programom ne uspevate, si bolj pozorno oglejte kakšne vaje izvajate.Če preveč pozornosti namenite izolacijskim vajam, ter fitnes napravam namesto prostim utežem in težkemu treningu za noge in vajam kot so počepi ali izpadni korak, potem bodo potrebne določene spremembe.

Z razlogom ne vidite velikokrat, da bi kdo v vašem fitnes centru izvajal vaje kot je mrtvi dvig ali počepi.Namreč omenjeni vaji prinašata najboljše rezultate in sta tudi najtežji!

Ali so uteži, ki jih dvigujete prelahke…?Po dvigovanju lažjih uteži z več ponovitvami boste bolj izklesani, kot če bi dvigovali težja bremena z manj ponovitvami.Naj vam zagotovim, da to ne drži!

Dvigovanje lažjih uteži z več ponovitvami povečuje mišično vzdržljivost, ampak ne nujno izgorevanja maščob.Pri dvigovanju težjih uteži se poveča mišična masa, kot tudi metabolizem.To na splošno pomeni, več mišic in manj telesne maščobe.


Popravite napake in začnite trenirati inteligentno s programom Tvoj fitnes rezultat .Na vaš uspeh,

=====================================================
Ključne besede: trebušne mišice, vaje za trebusne misice, vadba za trebušne mišice, trening, osebni trener, moj trener, izguba maščobe, naprave za fitnes, program za fitnes, fitnes vaje, trening fitnes, fitnes oprema, fitnes trening program

Ni komentarjev: