Poišči objavo ali temo na blogu

sreda, 16. marec 2011

Če ne povečaš intenzivnosti, se lahko posloviš od mišic...

Intenzivnost treninga je ključna stvar, ki prisili tvoje telo, da oblikuje mišice ter poveča mišično maso.

Recimo, da si začetnik na fitnesu in začneš dvigovati uteži, ki tehtajo 12 kg.Ker si začetnik, 12 kilogramske uteži pomenijo, da je intenzivnost vadbe na nivoju.

Ampak s časoma, se tvoje telo navadi na intenzivnost in vadba z 12 kilogramskimi utežmi ni več tako učinkovita.Kaj boš storil?Povečal boš intenzivnost, kar pomeni, da boš začel dvigovati težje uteži.

Na tej točki sta možna dva scenarija, ali napreduješ z intenzivnostjo ali nazeduješ.Vsakič ko prideš na fitnes, moraš trenirati bolj intenzivno, kot pred tem.

Če združiš to s principom intenzivnosti , potem si na poti da si oblikuješ telo, skuriš maščobo in pridobiš mišično maso.

Kako lahko povečaš intenzivnost treninga?Najboljša dva načina oz. kar edina sta, da povečaš težo uteži, ki jih dviguješ ali pa delaš več ponovitev.

Če se vrnem na začetek, ko prvič začneš dvigovati 12 kilogramske uteži in narediš npr. 6 ponovitev, moraš naslednjič utež dvigniti vsaj 7 krat.Ko boš uteži z lahkoto dvignil 10 -12 krat, je čas da povečaš obremenitev, tako pač delam jaz.

Če se boš držal preproste filozofije, da naj bo vsak naslednji trening bolj intenziven, si na dobri poti do bolj mišičaste postave.


Najlažje je svoje telo primerjati z avtomobilom, tako kot avto, tudi človeški organizem ne more normalno delovati, če ne dobi vseh potrebnih »sestavin« in če ni redno »servisiran«.

Trenirajte pametno,

=====================================================
Ključne besede: fitnes studio, fitnes shop, fitnes center, fitnes trening program, fitnes oprema, trening fitnes, fitnes vaje, fitnes program, prehrana za fitnes, mišična masa, jedilnik za mišično maso, športna prehrana, pridobivanje mišične mase, moj trener, osebni trener, trening, vadba/vaje za trebušne mišice

Ni komentarjev: