Poišči objavo ali temo na blogu

petek, 11. marec 2011

Ali uporabljate pravilne vaje?

Intenzivnost je izredno pomemben del pridobivanja mišične mase.Ko se odločate, katere vaje bi izvajali, morate izbrati tiste, ki so najbolj intenzivne.

Vaje ločimo v dve glavni skupini.Prva vam bo v pomoč, da boste drastično povečali moč in mišično maso, druga skupina vaj pa vam bo pomagala zapraviti nekaj časa v fitnesu.

Prva skupina so kompleksne vaje, to so gibanja, kjer naenkrat sodeluje več mišic hkrati.Učinkovite so, ker »spravijo« največ stresa v vaše telo, kar pomeni da so maksimalno intenzivne.Kralj vseh vaj so počepi, kajti ni vaje, ki bi povzročila več stresa v vaših mišicah in bolj vplivala na pridobivanje moči in mišične mase.

Izolacijske vaje pa spadajo v drugo skupino, tako se imenujejo, ker izolirajo posamezno mišico in nič drugega.Za te vaje je dobro, če jih izvajate zmerno, za mišične skupine (npr. biceps), ki ne dobijo toliko pozornosti s strani kompleksnih gibanj, ampak kljub temu naj ne postanejo glavni faktor vašega trening programa.

Izolacijske vaje je ponavadi dosti lažje izvajati in ravno zaradi tega so tako popularne, ampak samo takšna vrsta vaj vam nikoli ne bo pomagala zgraditi mišičaste postave o kakršni sanjate.

Trenirajte pametno,

=====================================================
Ključne besede: Tvoj fitnes rezultat, fitnes trening, pridobivanje mišične mase, mišična masa, kako povečati mišično moč, program za mišično maso, rast mišične mase, bodybuilding trening program, kako dobiti mišice, trening za moč, bodybuilding vaje, fitnes vaje, kako povečati mišično maso, kako pospešiti rast mišic, pravila pridobivanje mišične mase, fitnes trening program, najboljši trening, testosteron fitnes, kako povečati telesni metabolizem, kako povečati testosteron, priročnik za vadbo,

Ni komentarjev: