Poišči objavo ali temo na blogu

četrtek, 9. september 2010

Od suhca do mišičnjaka

Tisti, ki se trudite pridobiti mišično maso, in vam to nikakor ne uspeva, morate začeti razmišljati o drugačnem pristopu.Tokrat vam bom predstavil prednosti tri dnevnega trening programa...


Spomnim se, kako sem prva leta garal po petkrat, včasih celo šestkrat tedensko v telovadnici po dve uri.Zakaj toliko?Ker so vsi bodybuilderji in tisti genetsko nadarjeni posamezniki, ki so imeli velike mišice, tudi toliko trenirali.V mojem primeru je bila to velika napaka, kajti nisem genetsko nadarjen, niti ne uživam anaboličnih steroidov, zato se mi je dogajalo da sem zaradi napornih treningov in premalo počitka, velikokrat telo enostavno pretreniral. in rezultat mojega početja je bil…?Ne samo, da nisem povečal mišično maso, celo izgubljal sem jo…!

Za posameznike, ki imajo hiter metabolizem je dosti bolje, če se čim manj časa zadržujejo v telovadnici, kajti trening povzroča porabo energije.Če želite povečati mišično maso, morate že tako ali tako veliko, če že ne kar ogromno jesti, če pa boste poleg tega še preveč časa namenjali treningu, boste morali na količino zaužite hrane, ki je že tako velika, dodati še dodatno količino, ki bo nadomestila energijo porabljeno pri prekomernem treniranju.

Najboljša vadba za suhce je trening za moč, kjer trikrat tedensko obremenite celotno telo, izvajate pa posebej in ločeno vaje za zgornji in spodnji del telesa.

Amaterski dvigovalec uteži potrebuje namreč dosti manjši obseg treninga, in drugačen pristop, kot izkušenj bodybuilder, ki lahko spodbudi mišično rast že z izolacijskimi vajami.Če ste povprečen suhec potem odmislite takšne vaje in se raje posvetite kompleksnim gibanjem ter dobrim starim vajam, kot so počepi, mrtvi dvig in potisk s prsi.

Prikaz ostalih učinkovitih vaj za mišično rast si poglejte tukaj ...

Trenirajte učinkovito,

=====================================================
Ključne besede: Nejc Logar, Nino Logar, tvoj fitnes izziv, tvojfitnesizziv, tvoj fitnes rezultat, tvojfitnesrezultat, pridobivanje mišične mase, mišična masa, kako povečati mišično moč, program za mišično maso, rast mišične mase, bodybuilding trening program, kako dobiti mišice, trening za moč, bodybuilding vaje, fitnes vaje za hrbet, kako povečati mišično maso, kako pospešiti rast mišic, pravila pridobivanje mišične mase

Ni komentarjev: