Poišči objavo ali temo na blogu

petek, 14. maj 2010

Kdo hoče izgledati kot zobotrebec?

Kot sem že velikokrat omenil, pri fitnes rezultatu zelo velikokrat odločajo malenkosti, ki vas lahko približajo ali oddaljijo od vašega cilja.Tokrat vam bom zaupal nekaj pomembnih lastnosti mišičnih vlaken tipa 1 in 2.


Vsebina iz priročnika Tvoj fitnes rezultat:

Vlakna tipa I, imenovana počasna ali rdeča vlakna, uporabljate pretežno pri vzdržljivostnih aktivnostih. Vlakna tipa II, imenovana hitra ali bela vlakna, pa se aktivirajo pri obremenitvah, ki presegajo 25 odstotkov največje moči.

Mišična vlakna, ki se hitro krčijo, so dvakrat večja od počasnih, s potencialom, da se še povečajo. Tudi počasna vlakna lahko postanejo večja, čeprav ne toliko kot hitra.

Če v roki držite breme, ki presega več kot 25 odstotkov največje moči mišice, se vključijo še hitra mišična vlakna tipa II. Bliže ko ste največji moči mišice, tem več hitrih mišičnih vlaken je aktiviranih pri gibanju.

Povečanje mišične mase mora biti načrtovano z vadbo, ki vključuje izvajanje vaj s težkimi bremeni blizu 100 odstotkov največje mišične moči. Drugačna vadba ne aktivira vseh mišičnih vlaken tipa II. Mišična vlakna tipa I po drugi strani ne potrebujejo posebnega načina vadbe, da bi jih povsem razvijali, saj se vsa počasna vlakna aktivirajo, ko so aktivirana tudi hitra.

Večina je prepričana, da vadba z utežmi v kombinaciji s tekom vzpodbuja povečanje mišične mase, vendar pa je težava v preveliki dnevni porabi kalorij in preobremenjenosti vlaken tipa I...

Naj bodo moje znanje in izkušnje vaše ultimativno orožje!

Trenirajte pametno,

======================================================
Ključne besede:pridobivanje mišične mase, mišična masa, kako povečati mišično moč, program za mišično maso, rast mišične mase, bodybuilding trening program, kako dobiti mišice, trening za moč, trebušne mišice, vaje za trebušne mišice, kako dobiti six pack, trening trebušnih mišic, fitnes za definicijo telesa, kako pridobiti izklesano telo, fitnes, fitnes klub, fitnes center, fitnes trening program , najboljši trening, testosteron fitnes, bodyweight trening, fitnes vaje, kako povečati telesni metabolizem, vaje za raztezanje, stretching vaje, mišična vlakna, mišično tkivo,

Ni komentarjev: