Poišči objavo ali temo na blogu

nedelja, 7. februar 2010

Vaje za raztezanje (stretching)

Po vsaki vaji oziroma seriji vaj so mišična vlakna obremenjena, kot stranski produkt kemične reakcije pa se ustvarja mlečna kislina. Z vajami za raztezanje mišično tkivo raztegnete in iz njega iztisnete večjo količino krvi ter odpadnih snovi (laktata).

Po raztezanju mišičnih vlaken se večja količina sveže krvi vrne v mišično tkivo, kar omogoča hitrejšo regeneracijo tkiva. Z obnovo celične energije in zmanjšanjem količine mlečne kisline je izvedba vaje intenzivnejša.

Raziskave pa so tudi pokazale, da vaje za raztezanje neposredno pred izvedbo vaje zmanjšujejo največjo moč, zato je priporočljivo, da po raztezanju mišične skupine počivate od 30 do 60 sekund, če je vaš cilj povečanje mišične moči.Z raztezanjem zmanjšate možnost poškodb, povečati gibljivost, izboljšate krvni obtok ter pripravite telo na fizični napor.Več o raztezanju, ter ostalih pomembnih temah glede treninga in prehranjevanja si preberite v priročniku Tvoj fitnes rezultat.

Trenirajte pametno,

===================================================
Ključne besede: Raztezanje, stretching, vaje, trening, prehranjevanje, povečanje mišic, kako dobiti mišično maso, kako dobiti trebušnjake, six pack, fitnes program, fitnes jedilnik, kako do vitke postave, kako povečati telesno težo, trening za moč, tvoj fitnes rezultat,

Ni komentarjev: