Poišči objavo ali temo na blogu

petek, 26. februar 2010

Kako izvajati mrtvi dvig…Pregled deadlift tehnike…

Mrtvi dvig (ang. Deadlift) je učinkovita kompleksna vaja, ki med drugim obremeni hrbtne mišice, mišice na nogah, predvsem stegna, ter podlakti, torej spodnji del rok…

Tako zelo učinkovita je omenjena vaja zato ker gradi moč in mišiče po celotnem telesu, ter preprečuje poškodbe pri različnih športih ter v vsakodnevnem življenju…

Vaja je primerna za zelo širok krog ljudi, tako fante kot punce, vse tiste, ki želijo več mišic in moči, izklesati postavo, vaja je zelo koristna tudi za tiste, ki dosti časa presedijo (npr. v službi) itd.

Vendar pozor!Pravilna izvedba je zelo pomembna, v nasprotnem primeru lahko pride do poškodbe hrbta, tudi dolgoročne!

Poglejte si podroben prikaz izvedbe mrtvega dviga oz. deadlift tehnike:

1.Pravilen prijem droga je zelo pomemben del izvedbe, najbolj učinkovit prijem je prikazan na fotografiji...

2.Dvig in spust je potrebno izvesti tako kot je prikazano na levi strani, v nasprotnem primeru se lahko pojavijo bolečine, ter kratkotrajne in dolgoročne poškodbe.


3.Video prikaz izvedbe mrtvega dviga.Pomembne je, da si ne naložite pretežke uteži, kajti v nasprotnem primeru se lahko hitro zgodi, da boste vajo izvedli napačno.

Sam sem imel na začetku kar nekaj težav s pravilno tehniko izvedbe, težavo lahko odpravite tako, da izvajate vajo pred ogledalom ali imate ob sebi trening partnerja.

Podrobnejši opis vaj ter treningov za moč, mišično maso ter izklesane trebušne mišice si lahko preberete v priročniku Tvoj fitnes rezultat.

Trenirajte pametno,

=====================================================
Ključne besede: mrtvi dvig, deadlift, kako izvesti mrtvi dvig/deadlift, fitnes vaja, bodybuilding, vaja za mišično maso, vaja za moč, tvoj fitnes rezultat, tvoj fitnes izziv, fitnes vaje, testosteron fitnes, trening z utežmi, fitnes vaje za maso, trening program, kako do mišic, uteži za fitnes, vaja za vitko postavo,

Ni komentarjev: