Poišči objavo ali temo na blogu

torek, 22. december 2009

Pogovor z borcem Miranom Fabjanom

Miran Fabjan je slovenski borec, član kluba Yaksha Kombat team Slovenia, prihaja iz Branika pri Novi Gorici, v nedeljo je s svojo borbo navdušil ljubitelje borilnih veščin v Sloveniji, tokrat pa se je prijazno odzval na pogovor za bralce bloga Tvojfitnesizziv.


Najprej seveda čestitke za zmago nad Italijanom Valerijem na WFC-ju 2009.Ali lahko malo več poveš, koliko časa že treniraš borilne veščine, katera zvrst je bila prva s katero si začel, ter katere zvrsti treniraš in jim namenjaš največ pozornosti sedaj ko si borec v mešanih borilnih veščinah?
Hvala za čestitke, najprej vas moram opomniti, da se ne borim v MMA-ju ampak v K-1. Razlika je v tem, da pri K-1 ni parterne borbe ampak stand up fight. Drugače pa celotno kariero treniram samo Muay Thai!

Koliko časa dnevno in tedensko nameniš treningu?
Ko sem v pripravljalnem obdobju, treniram 5 ur na dan, 2 uri pa mi vzame tudi vožnja, saj jutranje treninge praviloma opravljam v Udinah v NKT (Nakmuay team Udine) pri nekdanjemu evropskemu prvaku Alanu Saiti.


Kako pomembno je pri tebi prehranjevanje, kolikokrat dnevno ješ, ter ali uporabljaš tudi kakšne dodadke k prehrani oz. športno prehrano?
Jem 5 do 6 krat dnevno! Zadnjih 6 mesecev za mojo prehrano skrbi Boštjan Čebron, rezultati pa so neverjetni saj sem ogromno pridobil na fizični moči ter explozivnosti! Kar se tiče dodatkov, uporabljam proteine, maltodekstrin, aminokisline in glutamin.


Kako je s počitkom, verjamem da imaš »morilske« treninge, koliko pozornosti poleg fizične priprave namenjaš tudi psihični oz. mentalni pripravi?
Ko ne treniram, spim ali jem, vikende pa imam rezervirane za počitek.Vsak naslednji teden je praviloma še bolj naporen, kot je bil prejšnji, tak tempo stopnjujem vse do zadnjega tedna pred borbo, zadnji teden pa je namenjen lažjim treningom in počitku.V zadnjem času sem postal močnejši tudi psihično, dosti mi je pri tem pomagala knjiga The Secret, sedaj 100% verjamem vase, veliko zaslug za moje uspehe pa ima tudi družina, v kateri smo vsi globoko verni, 30 minut pred vsako borbo namenim nekaj trenutkov tudi za molitev.

Ter še zadnje vprašanje, kakšni so tvoji cilji za prihodnost, ali razmišljaš tudi o nastopu v UFC-ju, ki ga vodi Dana White, ter ali katerega borca še posebej ceniš oz. ali imaš vzornika?
V bližnji prihodnosti se želim pomeriti v ringu s tajcem Kaoklajem, ki spada v top 5 v kategoriji do 81kg, želim pa se boriti tudi na nizozemskem showtimu. Moj cilj ni UFC, temveč borbe po pravilih K-1.Moji vzorniki pa so Gevorg Petrosyan, Jasmin Bečirovič, Floyd Mayweather, Somrak Khamsing, Yodsenklai Fairtex, ter najljubši borec Bovy Sor Udomsong.

Hvala za pogovor, želim ti, da bi čim dlje nadaljeval trenutni niz zmag…


Na vaš uspeh,


=====================================================
Ključne besede: Miran Fabjan, borilni športi, borilne veščine, MMA, Ufc, Wfc, Muay Thai, prehrana, dieta, športna prehrana, trening, vadba, moč, eksplozivnost, počitek

Ni komentarjev: